Home » Kadeti BiH danas igraju svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu

Kadeti BiH danas igraju svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovione danas se u Bakuu sastaje sa selekcijom Austrije u prvom kolu evropskog prvenstva za igrače do 17 godina u Azerbejdžanu.

U taboru bh. selekcije su optimisti uoči današnjeg meča u kojem očekuju pobjedu koja bi im dala krila za nastavak takmičenja.

– Eventulnom pobjedom otvorili bismo vrata četvrtfinala. Sam plasman na evropski šampionat je veliki uspjeh i na tome treba čestitati ovim momcima, selektoru i stručnom štabu, a svi se nadamo da ćemo još pomjeriti tu granicu i ostvariti dobar rezultat u Bakuu – izjavio je trener u bh. reprezentaciji Zoran Erbez.

Kapiten “U-17” tima BiH Jasmin Čeliković smatra da su igrači spremni za obaveze koje su pred njima.

– Mi smo u kvalifikacijama za EP napravili uspjeh i nakon toga smo imali obavezu da se što bolje spremimo u klubovima i da mirne i čiste glave dođemo na ove pripreme. Iskoristili smo boravak u Zenici, ali i ova dva dana u Bakuu da još bolje spremimo za šampionat i utakmicu s Austrijom.

Austrija mnogo ulaže u omladinski fudbal i on im je na visokoj razini, ali ako mi budemo igrali jako i ginuli jedan za drugog na terenu, te ako ponovimo igru kao protiv Italije u Elitnom krugu kvalifikacija, mislim da bismo mogli pobijediti – kazao je Čeliković.

Susret s Austrijom počinje u 12 sati.

U drugom susretu u grupi od 15 sati igraju Ukrajina i Njemačka.

NFSBiH/Redakcija