Home » Kahvedžić: Vidjeli ste da smo se bacali na glavu; Jelić: Plasman na EP je san svakog sportiste

Kahvedžić: Vidjeli ste da smo se bacali na glavu; Jelić: Plasman na EP je san svakog sportiste

Futsal reprezentacija naše zemlje prvi put u historiji se plasirala na Evropsko prvenstvo i obradovala Bosance i Hercegovce širom svijeta.

Naša reprezentacija je u četiri utakmice u kvalifikacionoj grupi 4 zabilježila isti broj pobjeda i dva kola prije kraja osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 19. januara do 6. februara naredne godine u Nizozemskoj.

Historijski plasman na Evropsko prvenstvo za našu selekciju su ostvarili Stanislav Galić, Marin Sesar, Josip Sesar, Marijo Aladžić, Srđan Ivanković, Davor Arnautović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Josip Bošković, Darko Milanović, Andrijano Dujmović, Adnan Kalajdžić, Ivan Ivanković, Amel Handžić i Kristijan Pantić pod vođstvom selektora Ive Kreze.

Naša reprezentacija sinoć je pobijedila Rumuniju rezultatom 5:0 pogocima Srđana Ivankovića u 18., Nermina Kahvedžića u 21. i 37., Anela Radmilovića u 25. i Bilala Jelića u 40. minuti susreta.

Za četiri od pet pogodaka (Kahvedžić, Radmilović i Jelić) za našu reprezentaciju zaslužni su igrači Mostar Starog Grada Staklorada, koji je posljednjih godina najuspješniji klub u BiH.

– Stvarno je prelijep osjećaj. Presretan sam. Ovo je kruna karijere. Samo mi je ovo nedostajalo. Najstariji sam igrač u reprezentaciji. Šta reći. Postigao sam i dva gola, mada nije bitno ko je dao gol, nego da smo se plasirali. To je najbitnije. Svi smo zaslužni. Odigrali smo besprijekorno. Vidjeli ste da smo se bacali na glavu. Znali smo da će rezultati doći ako ispoštujemo sve što su nam rekli iz stručnog štaba. Idemo u Nizozemsku da i tamo pomrsimo račune favoritima. Kako igramo, tamo ćemo se pitati i neće nas niko lako pobijediti. Hvala i našem klubu Mostar SG koji je okosnica reprezentacije. Dugi niz godina smo najbolji. Nedostajao nam je Mario Aladžić i nadamo se da će se oporaviti i pridružiti reprezentaciji. Kada su u pitanju klupske obaveze, vjerujem da će se šampionski pehar vratiti u Mostar gdje mu je i mjesto – kaže Nermin Kahvedžić.

Bilal Jelić kaže kako jučer nisu bili svjesni kakav su uspjeh napravili.

– Poslije prespavane noći mnogo više smo svjesni uspjeha koji smo napravili. Znali smo koliko nam ta utakmica znači i ostavili smo srce na terenu. Moramo nastaviti raditi i naredne dvije utakmice odigrati korektno bez povreda. Plasman na EP je san svakog sportiste. Nekoliko naših igrača je na zalasku karijere, a na nama mlađima je zadatak da se probamo još neki put plasirati na evropsku ili svjetsku smotru najboljih futsalera. Siguran sam da će ovaj uspjeh uticati da domaća liga postane još kvalitetnija. Mostar SG već godinama ulaže i sigurno da će tako biti i u budućnosti. Sve moje trenutne ambicije su vezane za Mostar SG i vjerujem da ćemo na kraju biti prvaci BiH. U Mostaru mi je dobro i nemam razloga da razmišljam trenutno o nečem drugom sem o SG – kaže Jelić.