Home » Kakanjci nisu uspjeli iznenaditi, Mladost odbranila naslov

Kakanjci nisu uspjeli iznenaditi, Mladost odbranila naslov

I u drugoj finalnoj utakmici Brčaci su bili bolji od odbojkaša Kaknja i po treći put zaredom osvojili naslov prvaka Bosne i Hercegovine

Iako su u sva tri seta pružili snažan otpor i ostavili solidan utisak, izabranici trenera Aganovića izgubili su maksimalnim rezultatom 3:0.

Interesantno je istaći da su prva dva seta naši odbojkaši imali prednost i na prvi tehnički tajmaut ošli s prednošću 8:5, odnosno 8:7 . Serijom 6:0 Mladost je u prvom setu stigla do velikog preokreta(16:10),zatim je Kakanj imao seriju od 5:0 koju je kod rezultata 19:15 prekinuo Čolo i domaći su stigli do vodstva od 1:0.Kobne su bile dvije greške naših odbojkaša u rotaciji ,što se jednoj ozbiljnoj ekipi ne smije događati.

I dok su poeni u prvom setu osvajani u serijama, u drugom setu se vodila puno veća borba. Igralo se poen za poen sve do 20:20,kada je zatajila realizacija pucača Kaknja,prije svega Marka Tadića i vezanim poenima Čendića Brčaci rješavaju i ovaj set i stižu do 2:0.

I dok su igrači Kaknja prva dva seta bolje otvorili, u trećem Brčaci u ranoj fazi stižu do 7:3 i već tad je bilo jasno da će Mladost trijumfovati.Međutim, serijom od 10:2 Kakanj preuzima vodstvo(14:10) i trener Mišić uzima tajmaut,što se pokazalo ispravnim potezom jer je dolaskom na servis izvanrednog Kisića Mladost uspjela anulirati zaostatak i preuzeti vodstvo(17:16), koje je na kraju sa ubitačnim servisima mladog Popovića zaokružila na 25:20 i odbranila naslov prvaka.

Dvoboj dvije najbolje bh. ekipe protekao je u zanimljivoj i kvalitetnoj predstavi koja je zadovoljila brojne gledatelje putem direktnog prenosa na BHT 1.Mladost je do nove titule prvaka stigla bez izgubljenog meča, a ako se ovome doda da je i naslov pobjednika Kupa BiH osvojila bez izgubljene utakmice, jasno je da se radi o najboljoj ekipi i da s pravom drži dominaciju u bh.odbojci.

Medalje igračima Kaknja uručio je Gavro Rostić član UO Mladosti, dok je zlatne medalje odbojkašima Mladosti uručio Damir Burčević član Odjela za sport Vlade Brčko Distrikta. Pobjednički pehar kapitenu Mladosti Saši Zimonjiću uručio je Milutin Popović, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

Mladost-Kakanj 3:0
(25:20,25:22,25:20)

Dvorana JU Gimnazija.Gledatelja 400.Suci: Kološ(Sarajevo) i Krunić(Ljubinje).Delegat:Zoran Ješić(Banja Luka).

MLADOST:Novokmet, Popović,Nikolić, Dominković,Čendić,Janjić,Keserović,Zimonjić,Kisić,Gajić,Čolo,Divnjan.Trener:Branko Mišić.
KAKANJ:Pinjić, Škulj, Krivokapa, Šljivo, Berbić, Ružić, Aganović, Fejzović, Mustafić, Delibašić,Alagić, Tadić. Trener:Almir Aganović.

M.Komšo/KakanjLive