Home » Kako do posla u Njemačkoj? 

Kako do posla u Njemačkoj? 

Njemačka je unazad nekoliko godina postala obećana zemlja za mnoge nezaposlene osobe iz Bosne i Hercegovine i regiona, tako što putem programa traži i regrutuje radnu snagu, sa posebnim fokusom na medicinske tehničare. Međutim, postoje i programi prekvalifikacije koji nude edukaciju, nostrifikaciju diplome i siguran put do zaposlenja u Njemačkoj. Jedan od poslova koji je sve traženiji na ovom tržištu rada je posao njegovatelja/ice u Njemačkoj. Naime, Njemačka traži desetke hiljada njegovatelja/ica koji bi se brinuli o starima i nemoćnima. Oko tri miliona osoba u Njemačkoj treba skrb, a na tržištu, po nekim procjenama, nedostaje između 30 i 35 hiljada njegovatelja/ica. 

Agencija AVS d.o.o. iz Zenice u saradnji sa njemačkim klinikama i drugim zdravstvenim ustanovama pomaže medicinskom osoblju da lako i sigurno dođu do zaposlenja u Njemačkoj. Agencija AVS d.o.o. organizuje kurs za sticanje kompetencija njegovatelja/ice, a više informacija o kursu saznajte OVDJE

Putem ove agencije je 352 završena projekta i 1259 zadovoljnih klijenata. Kroz dugogodišnji rad i ostvarenu izuzetno dobru i kvalitetnu saradnju sa velikim brojem kompanija iz Njemačke, uz bogato iskustvo, AVS agencija je stekla i povjerenje tamošnjih poslodavaca, ali i vladnih i nevladnih institucija, pa je posredovanje pri zapošljavanju zasnovano na ukazanom povjerenju olakšano, sigurno i realno. 

Za rad u Njemačkoj uvjet je poznavanje njemačkog jezika na barem komunikacijskoj razini tako da se njegovatelj i klijent mogu sporazumijevati. Nužno je također iskustvo u njegovanju ili medicinska struka. Iskustvo u njegovanju starijih osoba je nužno, a može biti i neformalno, na primjer, njegovanje člana obitelji. Certifikati i diplome nisu nužni, ali mogu biti prednost pri zapošljavanju. 

AVS d.o.o. za kandidate koji ne posjeduju znanje njemačkog jezika, pruža usluge neformalnog obrazovanja u vidu kurseva njemačkog jezika do zahtijevanog nivoa znanja i polaganje ispita za B1 i B2 nivo. Nepoznavanje jezika nije prepreka za kandidate. Više o kursevima saznajte OVDJE

Dosadašnja pozitivna, iskustva ove agencije u zapošljavanju njegovatelja/ica putokaz su za sve one koji se namjeravaju okušati u ovoj struci na njemačkom tržištu rada.

O pomenutim i drugim uslugama agencije AVS d.o.o. pronađite na www.avs-agentur.com

 

Izvor: EBBE COMMS d.o.o.