Home » Kalima Resort nadomak Mostara zračna je banja i idealno mjesto za odmor, relaksaciju i poslovne susrete

Kalima Resort nadomak Mostara zračna je banja i idealno mjesto za odmor, relaksaciju i poslovne susrete

Kalima Resort nalazi se u podnožju planine Velež, nadomak Mostara. Smješten u zaravni Podveležje, u netaknutoj hercegovačkoj prirodi, Resort je izgrađen na 750 metara nadmorske visine što ga čini zračnom banjom i idealnim mjestom za odmor, relaksaciju ali i poslovne susrete.

Hana Škobalj, direktorica Kalima Resorta, sa ponosom opisuje ljepote Hercegovine i Podveležja.

– Hercegovina je poznata kao najsunčanija regija Bosne i Hercegovine. Mostar je grad sa najviše sunčanih dana, čak 280 u godini. Podveležje ima najduži zalazak sunca u Hercegovini u kojem možete uživati boraveći u Kalima Resortu u netaknutoj hercegovačkoj prirodi. Ovdje se diše čisti zrak, a povoljna nadmorska visina utiče na obnovu krvožilnog sustava. Ako pri tome dodamo zdravu hranu čije osnovne namirnice proizvode lokalni poljoprivrednici, a koju možete probati u našem restoranu, hotelske sobe i apartmane opremljene tako da vam pružaju potpunu relaksaciju, sigurna sam da će vas boravak u Kalima Resortu u potpunosti revitalizirati- tvrdi Škobalj.

Hana Škobalj: Podveležje nije samo odredište već divno iskustvo

Hotelski restoran raspolaže sa 80 unutrašnjih i 40 vanjskih mjesta, a fokusiran je na pripremu tradicionalne hercegovače hrane, a višenamjenska konferencijska dvorana pruža 180 stepeni pogled na hercegovačku prirodu. U hotelu se nalazi i Spa centar. Sve navedeno čini Kalima Resort idealnim mjestom za odmor, poslovne susrete ali i team building.

– Kalima Resort ima devet soba i šest apartmana sa potpuno opremljenim kuhinjama i vanjskim terasama sa pogledom na veličanstveni Velež. Naš à la carte restoran baziran je na autentičnoj hercegovačkoj kuhinji. Uz Spa centar u kojem možete rezervisati masaže i fizioterapiju, motorički park za djecu i zipline, za obilazak Podveležja nudimo quad-ove i brdska bicikla za cijelu porodicu- dodaje Škobalj.

Kalima Resort jedino je mjesto u Bosni i Hercegovini gdje je moguće organizovati vjersko i građansko vjenčanje na jednom mjestu, te svadbu. Naime, ovaj kompleks, koji se prostire na 2.000 metara kvadratnih, krasi novoizgrađena džamija sa specifičnom četvrtastom munarom kakvih ima desetak samo u Hercegovini i nigdje više u našoj državi. Izgrađena je na mjestu stare džamije koja se u arhivskim izvorima prvi put pojavljuje 1836. godine.

– Podveležje nije samo odredište već divno iskustvo! Iako su pogledi na planine savršena scenografija za fotografije za društvene mreže, odmor od mobitela još je veća nagrada. Niti jedna fotografija ne može doista prikazati ljepotu onoga što ćete vidjeti kada dođete u Podveležje. Čist zrak, idealna nadmorska visina, potpuni mir, netaknuta priroda i zdrava, domaća, hercegovačka hrana učinit će da se potpuno odmoreni vratite svojoj kući. Zato nas posjetite i istinski se odmorite. Uživajte boraveći u Podveležju – na krovu Hercegovine i dopustite da vas naša predanost nadahne- poručuje Škobalj.