Home » Karate klub “Perfekt” učestvovao na Ljetnom karate kampu u Crnoj Gori (FOTO)

Karate klub “Perfekt” učestvovao na Ljetnom karate kampu u Crnoj Gori (FOTO)

Karate klub “Perfekt” učestvovao je na Ljetnom karate kampu u Crnoj Gori u periodu od 06.07. do 14.07.2023.godine.

Klub su predstavljali:

– Bajrambašić Una

– Bajrambašić Sanari

– Bošnjak Hamza

– Bošnjak Merjem

– Mušinović Azra

– Mušinović Amina

– Rašić Tea

Glavni instruktor seminara je bio Elmir Gaši, nosilac crnog pojasa 7. dan, dugogodišnji trener reprezentacije BiH i izvrstan poznavalac karate borbi.

Instruktor seminara je bio Samet Gaši, nosilac crnog pojasa 5. dan, aktuelni međunarodni sudija i izvrstan poznavalac karate kata.

Instruktor seminara iz kluba “Perfekt” je bio Nermin Bošnjak, majstor karatea crni pojas 5. dan, dugogodišnji karate reprezentativac BiH i osvajač brojnih Svjetskih i Evropskih medalja.

Djeca su imala priliku prvo da vježbaju sa vrhunskim trenerima karate borbe i kate.

Dobili su mnoštvo ideja i kombinacija karate tehnika/ručnih i nožnih/ kako bi iste uvježbavali za sljedeći turnir “Perfekt Open Zenica 2023” koji je početkom mjeseca septembra.

“Na treninzima kata smo prešli sve učeničke kate, dok smo sa većim i iskusnijim takmičarima naučili GOJU SHIHO SHO. Djeca iz svih klubova su se zajedno po cijeli dan družila i zabavljala, dok su na pješčanoj plaži i na moru posebno uživala u jutarnjem i popodnevnom kupanju i igranju. Sigurni smo da smo učestvovali na izuzetno lijepom i kvalitetnom karate kampu, te da su djeca uživala u druženju, uvježbala poznate tehnike i kate, kao i naučili nove kombinacije i kate. Navedeno iskustvo ćemo pamtiti za cijeli život. Zahvaljujemo se roditeljima koji su bili u pratnji i maksimalno pomagali oko djece”, navode iz zeničkog kluba.

Karate klub nastavlja sa svakodnevnim treninzima u okviru Ljetne karate škole na Kamberovića polju sa početkom od 18:00 sati.

Počeli su i sa pripremama za učešće i organizovanje jedinog zeničkog karate turnira “Perfekt Open Zenica 2023” koji će biti održan 09.09.2023.godine u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Više fotografija na stranici kluba Karate klub PERFEKT Zenica