Home » Karate klub “Perfekt” Zenica osvojio 12 medalja na turniru Banja Luci (FOTO)

Karate klub “Perfekt” Zenica osvojio 12 medalja na turniru Banja Luci (FOTO)

U nedjelju je održan Međunarodni karate turnir “Bushido Open” u Banja Luci. Turnir je okupio 505 takmičara sa 630 prijava iz 46 klubova iz 7 država.

Karate klub “Perfekt” Zenica je nastupao sa 6 takmičara i ukupno su osvojili 12 medalja i to 3 zlatne, 3 srebrene i 6 bronzanih medalja.

– Imran Pivić dva prva mjesta i dvije zlatne medalje u karategoriji kate 7 i 8 godina oranž;

– Ejna Bešo prvo mjesto i zlatna medalja u kategoriji kate 8 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama 8 godina oranž;

– Anes Pivić drugo mjesto i srebrena medalja u katama dječaci 12 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama 11+godina oranž, treće mjesto i bronzana medalja u borbama 12 godina do 37 kg;

– Merjem Bošnjak dva druga mjesta i dvije srebrene medalje u kategoriji kate 10 godina i u borbama 10 godina 40+ kg;

– Tea Rašić dva treća mjesta i dvije bronzane medalje u katama 12 godina i u borbama 12 godina 50+ kg;

– Azra Pašalić treće mjesto i bronzana medalja u borbama U14 do 54 kg.

Zenički klub je u ukupnom plasmanu zauzeo visoko 16. mjesto od 46 klubova.

– Moramo napomeniti da je naš Anes Pivić osvojio najviše medalja za naš klub, dok je Imran Pivić naš najuspješniji takmičar kluba sa osvojene dvije zlatne medalje. Azra Pašalić prvi put je nastupila za naš klub i u izuzetno kvalitetnoj kategoriji borbi uspješno osvojila treće mjesto i bronzanu medalju. Izuzetno smo ponosni na našu djecu, vidi se ogroman napredak i konstatan rad na treninzima i učešće na turnirima donosi uspješne rezultate. Od srca čestitamo svim učesnicima, a posebno čestitke idu osvajačima i osvajačicama medalja i ponosnim roditeljima – navode iz zeničkog kluba.

Ekipu kluba je predvodio trenerski tim Ivana Džanković i glavni trener kluba Nermin Bošnjak.