Home » Karatista Sanjin Hukara iz Goražda svjetski prvak u kategoriji kadeta do 70 kg

Karatista Sanjin Hukara iz Goražda svjetski prvak u kategoriji kadeta do 70 kg

Goraždanin Sanjin Hukara, član Karate kluba “Specijal“ i reprezentativac BiH, svjetski je prvak u kategoriji kadeta do 70 kg.

Zlatnu medalju Hukara je osvojio na Svjetskoj ligi u Veneciji (Italija), nakon što je u finalu savladao predstavnika Hrvatske, a do finala je stigao nakon šest pobjeda u kategoriji do 70 kg u kojoj se takmičilo 78 takmičara iz cijelog svijeta.

U matičnom klubu ponosni su na Sanjinov uspjeh koji smatraju izuzetnom značajnim

– Ponosni smo i sretni jer ovo je ogroman uspjeh za klub, grad, državu i karate sport u BiH. Sanjin je opravdao status prvaka Balkana koji je nedavno osvojio u Rijeci i dokazao da i na svjetskom nivou može da ostvari vrhunske rezultate, posebno ako se zna da su na ovom takmičenju nastupili najbolji karatisti više od 180 klubova iz 78 zemalja svijeta – kazao je Feni trener KK “Specijal“ Ermin Mandžo.

Napomenuo je da je u finalu Hukara savladao predstavnika Hrvatske kojeg je prethodno pobijedio i na Balkanskom prvenstvu u Rijeci.

– Da je riječ o izuzetnom sportisti potvrdile su i ranije titule, prvaka kantona, FBiH, države i Balkana, a Sanjin je proglašavan i najperspektivnijim takmičarom u BiH. Posljednji rezultat je kruna njegovog dosadašnjeg rada i upornosti. UO kluba zahvaljuje i našim trenerima Arminu Mandžu, Elvisu Kaloperu i svim pomoćnim trenerima i sparing partnerima koji su doprinijeli ostvarivanju ovog rezultata, a posebno Sanjinovim roditeljima Nedžadu i Bojani koji od početka na sve moguće načine doprinose da Sanjin nastupi na jačim takmičenjima – kazao je Mandžo.