Home » Khabib uspavao Gaetheja za slavlje u borbi godine i objavio kraj karijere

Khabib uspavao Gaetheja za slavlje u borbi godine i objavio kraj karijere

Khabib Nurmagomedov slavio je protiv privremenog prvaka, Amerikanca Justina Gaethjea u jednoj od najvećih borbi u istoriji UFC-ove lake kategorije i objavio kraj karijere.

Vrijedi istaknuti kako je za Khabiba ovo bila prva borba u životu koju je odradio bez prisutnosti svog oca koji je preminuo od komplikacija nakon operacije srca ranije ove godine.

Koliko je Khabibu značila očeva podrška moglo se vidjeti i prema njegovoj reakciji nakon pobjede, nepobjeđeni Dagestanac odmah je briznuo u suze, a zato se i penzionisao.

Prošlo je nešto više od godinu dana od njegove posljednje borbe, a sada se vratio u UFC-ov oktogon, i to baš u Abu Dhabiju, gdje je odradio i posljednju borbu i opet slavio.

  Stonoteniseri zeničke Mladosti osigurali drugo mjesto na polusezoni u Premijer ligi BiH

Dagestanac je tako ostao neporažen u svih 29 dosadašnjih borbi, a pojas je uspješno branio protiv Conora McGregora i Dustina Poiriera te sada protiv Justina Gaethjea.

– To je bila moja zadnja borba. Nema šanse da dođem ovdje bez mog oca. Kad sam dobio poziv za borbu protiv Justina, tri dana sam razgovarao sa mojom majkom. Znala je da ću ići na borbu bez oca, ali obećao sam da će ovo biti moja zadnja borba, rekao je, između ostalog, Khabib.