Home » Khashoggijevi sinovi prvi put u javnosti: Nadamo se da nije trpio bol

Khashoggijevi sinovi prvi put u javnosti: Nadamo se da nije trpio bol

Vlasti u Turskoj, koje tvrde da je Jamal Khashoggi ubijen u režiji organizirane ekipe koja je iz Rijada, i dalje traže posmrtne ostatke novinara.

Sinovi ubijenog kolumniste “Washington Posta” Jamala Khashoggija javno su iznijeli emocionalni poziv da im se vrate posmrtni ostaci njihovog oca, u prvom intervjuu mjesec nakon što je on ubijen.

Salah i Abdulah Khashoggi, koji su u intervjuu za CNN svog oca opisali velikodušnim i veoma hrabrim, rekli su da su preživjeli nekoliko sedmica punih mržnje i nesigurnosti nakon njegovog nestanka i smrti.

– Zaista se nadam da se ono što se desilo nije bilo bolno za njega, ili je bilo brzo ili je imao mirnu smrt – rekao je Abdulah.

Vlasti u Turskoj, koje tvrde da je Jamal Khashoggi ubijen u režiji organizirane ekipe koja je iz Rijada, i dalje traže posmrtne ostatke novinara. Ranije ove sedmice, glavno tužilaštvo izjavilo je da su dijelovi Khashoggijevog tijela razbacani nakon što je zadavljen, dok je “Washington Post” objavio da su istražitelji skloni teoriji da je tijelo rastvoreno u kiselini.

Izvor blizak saudijskom kraljevskom dvoru negirao je svako saznanje o mjestu gdje se tijelo nalazi.

Bez tijela njihovog oca, spomenuta braća kažu da njihova porodica nije u stanju da pronađe smiraj.

– Sve što sada želimo je da ga sahranimo na mezarju El-Bakiju u Medini – rekao je Salah.