Home » Kiseljak: Nastavnik Mujo Bajić pretukao nekoliko učenika u Osnovnoj školi

Kiseljak: Nastavnik Mujo Bajić pretukao nekoliko učenika u Osnovnoj školi

Nastavnik Mujo Bajić (1966.) iz Sarajeva pretukao je jučer šest učenika u Osnovnoj školi “Kiseljak 1” koja se nalazi u mjestu Gromiljak, općina Kiseljak. Radi se o učenicima osmog razreda navedene Osnovne škole, koji su pretrpjeli lakše tjelesne povrede.

Jučerašnji incident dogodio se oko oko 10:10 sati, kada je direktor Osnovne škole Nermin Merhemić u Policijsku stanicu prijavio navedeni slučaj. Iz Ministarstva Srednjo-bosanskog kantona za Klix.ba su kazali da je nastavnik razbacao stolove u učionici i nanio povrede šestorici učenika osmog razreda. Učenici su prevezeni u dom zdravlja Kiseljak, gdje su im konstatovane lake tjelesne povrede.

Kako je za naš portal kazao direktor Merhemić, problemi s Bajićem datiraju iz ranijeg perioda, odnosno od 2005. godine.

“Godine 2005. počeo se čudno ponašati i tada smo saznali da je za vrijeme rata boravio u zatvoru u Istočnom Sarajevu, te da vjerovatno ima određene traume iz tog perioda. Naredne godine smo ga poslali na liječenje koje je trajalo nekoliko godina i u tom periodu nije radio u školi. Međutim, u januaru ove godine iz Instituta za invalidnost došlo je rješenje kojim se ukida njegova invalidnost i procjenjuje se da je Bajić sposoban za rad s djecom”, kazao je direktor Merhemić.

U aprilu počinju intenzivniji problemi, a prema riječima Merhemića, uprava i pedagog škole su nekoliko puta pokušali razgovarati s njim. Dodaje da su obavili i razgovor s kantonalnom inspektoricom i naložili da se nastavnik mora odstraniti iz škole, jer bi njegovo zdravstveno stanje moglo loše utjecati na djecu.

Nastavnik Bajić je uhapšen, a zbog zdravstvenih problema prevezen je na Kliniku urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo gdje je i zadržan na daljem liječenju. Službenici kriminalističke policije su izvršili uviđaj i preduzimaju druge istražne radnje na dokumentovanju uzroka ovog incidenta, a u sve aktivnosti uključeni su i službenici Centra za socijalni rad, s obzirom na to da se obavljaju razgovori i s učenicima. O svemu je upoznat dežurni tužilac kantonalnog tužilaštva Travnik.

Klix