Home » Klas nastavlja ekspanziju, sklopljen ugovor za distribuciju na Kosovo

Klas nastavlja ekspanziju, sklopljen ugovor za distribuciju na Kosovo

Kompanija Klas, kao jedna od vodećih prehrambenih kompanija, ovu godinu započinje osvajanjem još jednog tržišta, a riječ je o Kosovu.

Potpisom strateškog ugovora sa distributerskim kućama Prizren Commerce Group i ABI, Klas sa svojim konditorskim asortimanom (bosanski lokum, štrudlice, sve vrste rolata i keks Jaro) ulazi u sve markete na Kosovu. U trgovinama će se, pored ovih proizvoda, moći kupiti i dobro poznata Klas jufka.

– Kosovo, kao veoma mlado tržište, pokazalo je interes za naše proizvode i to nam govori da kvalitet koji mi nudimo godinama prepoznaju i novija tržišta. Cilj nam je u ovoj godini obuhvatiti sve zemlje bivše Jugoslavije i da se u njima do kraja 2023. godine mogu kupiti proizvodi iz našeg asortimama – ističe Dragan Vučić, izvršni direktor kompanije Klas.

Dok prve količine isporuke Klas proizvoda stižu na Kosovo, iz ove kompanije navode kako će proširiti izvozni asortiman prema ovom tržištu i da će građani Kosova uskoro moći kupiti i najpoznatije Klas brašno, saopćeno je iz AS Holdinga.

Tags