Home » Klas otvara prvi supermarket pod brendom Bazar: Bazar za najbolji pazar

Klas otvara prvi supermarket pod brendom Bazar: Bazar za najbolji pazar

Još krajem 2014. godine kompanija Klas najavila je projekt rebrendiranja svojih prodavnica i konačno je taj projekt završen, te će danas u Sarajevu biti otvoren prvi domaći supermarket pod brendom Bazar.

Mjesto za sve

– Naš krajnji cilj je pokretanje domaćeg maloprodajnog lanca Bazar u kojem će svoje mjesto pronaći svi kvalitetni domaći proizvodi, bez ograničenja i bez dodatnih plaćanjaposebnih pozicija i bez problema sa kojima se susrećemo svi već duže vrijeme na domaćem tržištu. Borba za policu će se svesti na kvalitet brenda i njegovu vrijednost na tržištu. Smatramo da ćemo na taj način pomoći domaćoj proizvodnji, te očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta, kazao je za Oslobođenje Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Grupe.

Maloprodaja Klasa, podsjetio je, sada ima 50 prodajnih objekata, a u planu je da svi ovi objekti, uz otvaranje novih, budu pod brendom Bazar. U sljedećem periodu postojeći objekti u Sarajevu najprije će doživjeti rebrending.

– Naš plan je da rebrendiramo postojeće prodavnice. Želimo na ovaj način dati šansu domaćim kvalitetnim brendovima da dođu do izražaja i da na taj način steknu ravnopravne uvjete u žestokoj tržišnoj utakmici. Bazar će dati šansu i lokalnim proizvođačima da bez posrednika, uz našu pomoć i bez dodatnih troškova, pronađu svoje mjesto pod suncem, kako bi imali mogućnost plasirati proizvode po fer cijeni. Po tome smo definitivno drugačiji od ostalih i vjerujem da će i potrošači pozitivno reagovati, poručio je Hrvić.

Olakšavanje

Bosanci i Hercegovci su, dodaje, pokazali da žele kupovati svoje, domaće i kvalitetne proizvode i oni im tu namjeru sa Bazarom žele olakšati. Zbog toga i sloganom “Bazar za najbolji pazar!” žele poručiti da svi u ovoj zemlji imamo na šta biti ponosni, da su naši proizvodi kvalitetni i konkurentni.

Visoko.co.ba/Redakcija

Tags