Home » Ko je ubio Jelenu Marjanović: Veliki preokret u istrazi

Ko je ubio Jelenu Marjanović: Veliki preokret u istrazi

Nakon višednevne istrage ubistva srbijanske pjevačice Jelene Marjanović, osumnjičeni je ponovo njen suprug Zoran, pišu mediji u Srbiji.

Nebojša Rojko, zvani Vihor, iz srbijanskog naselja Crvenka, uhapšen je u ponedjeljak i predat vlastima MUP-a Srbije, zbog dovođenja u vezu sa ubistvom srbijanske pjevačice, međutim, novi detalji su isplivali na površinu.

– Policija je u ovom slučaju uradila sve moguće provjere, pretrage, analize i nakon ispitivanja terena, ali i brojnih lica koja potencijalno mogu da imaju veze sa ovim gnusnim zločinom, došlo se do toga da je u ovom trenutku glavni osumnjičeni za Jelenino ubistvo njen suprug Zoran – otkrio je za srbijanske medije izvor blizak istrazi.

– Glavni razlog je činjenica da Zoran Marjanović dva puta nije prošao poligrafsko testiraje, iako su se u medijima pojavile drugačije informacije. On je oba puta pao na detektoru laži, a osim toga, iskaz koji je u nekoliko navrata davao, prepun je rupa i nelogičnosti. Naime, u iskazu je naveo neke nevjerovatne detalje koji se tiču drugih osoba, sjećao se čovjeka sa štapom, nepogrešivo opisivao i taj štap i još bezbroj drugih detalja, ali se uopće nije sjećao ključnih stvari koje se tiču posljednjeg susreta sa Jelenom, kao ni alibija, navodi naš sagovornik. Također, jedna od sumnjivih stvari je i činjenica da je Zoranov telefon baš u periodu izvršenja zločina bio isključen, pa su pokušaji praćenja kretanja preko baznih stanica bili onemogućeni, što ukazuje da postoji sumnja da je gašenje telefona urađeno s predumišljajem i da je unaprijed bilo isplanirano – kazao je anonimni izvor.

Novinari Telegrafa su pozvali Zorana Marjanovića, i pitali ga kako komentariše to što je on trenutno glavnoosumnjičeni za ubistvo?

Iznenađujuće smiren, rekao je da se upravo sprema da sa nekim ljudima ode da vidi kćerku Janu i ostao pri tome da on nema veze sa ubistvom.

– Ne, nemam ništa sa tim. Ma, taman posla – rekao je Zoran.

Na pitanje da li je isključio mobilni telefon malo prije trenutka ubistva, izjavio je da to nije tačno i da mu je telefon bio upaljen čitavo vrijeme.

Kada su mu novinari rekli da su nezvanično saznali da nijednom nije prošao poligraf, umjesto da jeste i to dva puta, kako se pisalo, rekao je:

– Molim vas nemojte to da me pitate, to vidite sa policijom. Nemojte više da me uznemiravate.

Fokus