Home » Kod Visokog pronađen leš muškarca, sumnja se da se radi o šumaru iz Kaknja

Kod Visokog pronađen leš muškarca, sumnja se da se radi o šumaru iz Kaknja

U mjestu Kondžilo pored Visokog jučer je pronađen leš muškarca, za kojeg se sumnja da se radi o Seadu Obraliji (55 godina) iz Kaknja, koji je na tom području bio šumar, kazao je u izjavi za Fenu portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Obralija je još 13. juna otišao na posao, a njegov je nestanak dan kasnije prijavio brat te je proteklih dana vršena potraga.

– Leš je pronađen jučer oko 15 sati u izgorjelom putničkom-motornom vozilu Golf 2, a uviđaj na licu mjesta trajao je do navečer. Istragom će se utvrđivati i zašto je zapaljen automobil. Naime, na glavi muškarca pronađena je povreda, koja je najvjerovatnije nastala od vatrenog oružja pa će se, sada, utvrđivati da li se radi o povredi vatrenim oružjem, odnosno ubistvu ili eventualno o samoubistvu – kaže Fišek, koji dodaje da je u blizini pronađen i pištolj te će se utvrđivati i da li je to vatreno oružje pripadalo Obraliji.

Za danas je, dodaje Fišek, zakazana i obdukcija pronađenog leša.

Na području ZDK-a, u blizini Olova, još se traga i za nestalim Hamidom Ferhatovićem (57 godina), koji se od kuće udaljio 30. maja. Tokom potrage u šumi je pronađena njegova sjekira, ali za njim se još traga.