Home » Komisija za licenciranje “oborila” NK “Čelik” Zenica, upitna Prva liga FBiH

Komisija za licenciranje “oborila” NK “Čelik” Zenica, upitna Prva liga FBiH

Nogometni savez FBiH danas je izdao saopćenje u kojem se između ostalog navodi da NK “Čelik” Zenica nije dobio licencu za takmičenje u Prvoj ligi FBiH nakon sjednice Prvostepene komisije za licenciranje.

Zeničani imaju rok od osam dana da ulože žalbu te se poslije toga nadaju kako će Drugostepena komisija za licenciranje dati zeleno svjetlo za nastup u Prvoj ligi.

Nakon sjednice je odlučeno da Klis iz Butorović Polja (Druga liga grupa Jug) i Gornji Rahić (Druga liga grupa Sjever) ispunjavaju uslove, te su dobili licencu i mogu igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH.

Sa druge strane, osim Čelika bez licence na Prvostepenoj komisiji su ostali Bosna iz Visokog koja se takmiči u istoj ligi kao i Zeničani te Iskra iz Bugojna (Druga liga grupa Zapad).

“Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024.

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 dobili su:

FK Kliks Buturović polje i
FK Gornji Rahić Gornji Rahić

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 nisu dobili:

NK Bosna Visoko
NK Čelik Zenica
NK Iskra Bugojno

FK Famos Hrasnica i NK Vitez podnijeli su aplikaciju za licenciranje, ali isti nisu dostavili dokumentaciju te je prvostepena Komisija za licenciranje klubova donijela odluku o odbijanju izdavanja licence.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH”, saopšteno je iz federalnog Saveza.

Izvor: sportsport.ba