Home » Konferencija na temu mentalnog zdravlja “Moj nevidljivi svijet anksioznosti” održana na Ilidži

Konferencija na temu mentalnog zdravlja “Moj nevidljivi svijet anksioznosti” održana na Ilidži

Konferencija pod nazivom “Moj nevidljivi svijet anksioznosti” održana je na Fakultetu za nauku i tehnologiju (SSST) na Ilidži, a općina Ilidža je bila generalni pokrovitelj događaja.

Njen cilj je bio da se okupe najbolji stručnjaci iz područja psihologije, kao i iz oblasti alternativnih pravaca liječenja, gdje su posjetioci imali priliku slušati iskustva poznatih osoba, te biti dio panel diskusije u cilju prevencije i liječenja anksioznosti i anksioznih stanja.

Konferenciju je otvorio načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur zajedno sa organizatoricama Leom Kalender i Tajmom Tanović – Smajović, te je i zvanično započela panel diskusija, na kojoj su govorili Aida Čamdžić, bh influenserica, Hatidža Hadžimuhamedović, TV voditeljica i kostimograf , Jaan Amir, bh. influenser, Lana Milavić, homeopata, Sandra Zaimović, geštalt psihoteraput, Enisa Mešić, geštalt psihoterapeut, Berina Memić, osnivačica Mindbee startupa, Alma Tuzi Lepir, zvukoterapeutkinja, te Emina Ganić, dekanesa studenata SSST, koja je svim govornicima bila velika motivacija.

  Svjetski dan srca - Prilika za sve da razmisle kako da najbolje 'iskoriste svoje srce'

Gostima se putem Zoom aplikacije obratio bh. tekstopisac i reper Edo Maajka, koji se godinama borio sa anksioznošću.

– Odziv je bio zaista velik, što je dokaz da su ovakvi događaji potrebni našim građanima, te ćemo ovu konferenciju organizovati na godišnjem nivou. Uskoro planiramo da je organizujemo u drugim gradovima u BIH – izjavile su organizatorice.