Home » KOŠARKA: Kakanj je već napravio senzaciju plasmanom u finale

KOŠARKA: Kakanj je već napravio senzaciju plasmanom u finale

Košarkaši Kaknja koji su napravili senzaciju u košarkaškom prvenstvu, u finalu Play-off takmičenja igrat će protiv Igokee. Iako su mlada ekipa i jedna od tri u Ligi 12 sa najmanjim budžetom, uspjelo su izbaciti favorite i osigurati sebi finale.

Izabranici trenera Josipa Pandže su velikim trudom i zalaganjem došli na korak do ostvarenja svog cilja, a u razgovoru za Klix.ba Pandža je kazao kako je ekipa napravljena od igrača koji mogu izdržati pritisak i teret koji se pred njih stavlja.

“Bilo je dosta ekipa u Ligi 12 koje su skuplje i iskusnije od nas, ali naši momci su birani tako da mogu podnijeti mnogo treninga. Radili smo cijelo ljeto i napredovali su iz kola u kolo. Ovo je sasvim druga ekipa od početka sezone po formi. Prvo smo dobili Zrinjski na domaćem parketu i jednostavno rasli smo igrom sve do prvog mjesta”, izjavio je Pandža.

U Ligi za prvaka na početku takmičenja uspjeli su ostvariti pobjedu nad ekipom Sparsa rezultatom 80:66, nakon čega je uslijedio niz poraza od Leotara, Igokee i Mladosti. Međutim, psihološka spremnost da se dignu nakon poraza donijela je Kaknjacima plasman u finale play-offa.

“Ušli smo u fazu velikih poraza, ali uspjeli smo se izvući i na kraju su momci postigli rezultat. Ovo je tim koji je među tri najjeftinija u Ligi 12 zbog čega je ovo već sada veliki uspjeh. Nadam se da će momci napraviti neku egzistenciju od svoje košarke, a meni je cilj da Kakanj bude stabilan premijerligaš u vrhu tabele”, dodao je Pandža za Klix.ba.

Brojni faktori utjecali su na to da se košarkaši Kaknja vrate na put, ali Pandža je kazao da je spoj psihologije, dobrog rada, povjerenja, hrabrosti i kvalitete rezultirao ovakvim rezultatima. Košarkaši Kaknja će u finalu sa Igokeom odigrati tri utakmice, ili dvije, ukoliko neka od ekipa ostvari dvije uzastopne pobjede.

“Nakon što su dali 300 posto od sebe, ovo je nagrada da igraju protiv Igokee. Utakmica će imati i prijenos, a i mnogo ljudi će prisustvovati utakmicama, tako da je sve ovo novo za našu ekipu. Mi ćemo se potruditi da budemo jak otpor Igokei, pa idemo iz minute u minutu i vidjet ćemo šta ćemo napraviti”, zaključio je Pandža.

Prva utakmica na rasporedu je 30. aprila kada će Igokea biti domaćin. Naredna se igra 4. maja u Kaknju, dok će posljednja utakmica biti odigrana 7. maja.

Klix