Home » Košarkaši Čelika i Travnika večeras testiraju bh. kadete u Kaknju

Košarkaši Čelika i Travnika večeras testiraju bh. kadete u Kaknju

Kakanjski sportski radnici domaćini su prvog ciklusa priprema ‘zlatnih’ košarkaških kadeta Bosne i Hercegovine, koji se pripremaju za još jedno veliko takmičenje Svjetsko prvenstvo u košarci, koje se od 23. juna igra u Španiji.

Stručni štab reprezentacije će večeras testirati izabranike s dvije pripremne utakmice, u kojima će prvo snage odmjeriti s ekipom Čelika, ovaj susret je od 17.30 sati, dok je druga utakmica između kadetske košarkaške reprezentacije i košarkaša Travnika, a igra se od 19.30 sati.

A 27. aprila ‘zlatni’ košarkaški kadeti će odigrati međusobnu pripremnu utakmicu u 18.00 sati, a 28.aprila ponovno će biti odigrane dvije testne utakmice s Travnikom, od 17 sati, i Čelikom od 19 sati. Za sve najavljene utakmice ulaz u Sportsku dvoranu Kakanj će biti slobodan, prenosi Fena.

Kadetska reprezentacija BiH će nakon ovog ciklusa priprema ponovo se vratiti 16.maja u Kakanj, kada počinje drugi dio priprema s kandidatima koje selektor odabere nakon testnog okupljanja, a koji će i nastupati na Svjetskom prvenstvu u Španiji. U okviru spomenutih priprema, u Sportskoj dvorani Kakanj bit će odigrane i dvije prijateljske međunarodne utakmice protiv Egipta i jedne od tri najbolje svjetske reprezentacije – Turske, 26. maja.

Potporu za pripreme kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine dali su Općina Kakanj, košarkaški klubovi Kakanj, Travnik i Čelik, te Sportski savez općine Kakanj.

(Faktor.ba/Foto: Anadolija)