Home » Košarkašice Čelika sutra kreću u odbrani naslova Kupa BiH

Košarkašice Čelika sutra kreću u odbrani naslova Kupa BiH

Košarkašice zeničkog Čelika, što zbog nepotrebno tvrdog stava svog klupskog vodstva da ne učestvuju u regularnom dijelu Prvenstva BiH, ali više zbog već poznate neorganiziranosti, nezainteresiranostii i nepoštivanja vlastitih pravilnika te još više zbog revanšizma prema vodećim ljudima zeničkog kluba od strane Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, nemaju priliku da ove sezone brane u protekle dvije sezone osvojeni trofej bh. prvaka.

Ali su zato u prilici da se ovog vikenda, pred svojim navijačima u Areni, okite trećim uzastopnim trofejom Kupa BiH, kojem su domaćini. A to je još jedan paradoks, da od strane Saveza, koji je vlastitog prvaka i najbolju ekipu nepotrebno suspendirao, dodjeljuju joj organizaciju najmasovnijeg takmičenja u državi. Ali, kada je KSBiH u pitanju, sva su čuda moguća.

Kecman: Ostao im samo Kup BiH
Kecman: Ostao im samo Kup BiH

-Nažalost, nećemo biti sudionici Prvenstva BiH i sve smo karte bacili na Kup BiH- kazao je na današnjoj press-konferenciji trener Čelika Slobodan Kecman, koji dodaje su, iako proteklih skoro dva mjeseca nisu igrali zvanične uatkmice, spremni za završni turnir te da žele zadržati trofej u svojim vitrinama.

-Zaželjele smo se utakmica. Svjesne smo svoje pozicije ekipe koja dominira, koja je najbolja, ali taj kvalitet moramo potvrditi i na terenu- kazala je kapitenica Aida Kalušić. Zbog nedosljednosti bh. saveza, najbolja zenička košarkašica i bh. reprezentativka, Trebinjka Tamara Kapor, koja je već za ovu sezonu, ali s prvakom Crne Gore Budućnosti iz Podgorice, osvojila svoj drugi trofej prvaka Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), morat će još neko vrijeme sačekati na trofej prvaka BiH.

  Bh. košarkaši otputovali u češke Pardubice
Zahvala svom klubu za drugu titulu MŽRKL-a
Zahvala svom klubu za drugu titulu MŽRKL-a

– Prije svega, želim se zahvaliti svom klubu, Čeliku, što su mi dozvolili da na završnom turniru MŽRKL-a igram za Budućnost i osvojim naslov prvaka regionalne lige. Bez njih to ne bi bilo moguće. Dat ću sve od sebe da trofej Kupa BiH ostane u zenici, jer još nemam osvojen ovaj trofej- kaže ova lijepa Trebinjka.

Prvi polufinalni meč, u kojem sutra, 09. aprila, igraju sarajevski Play-off i banjalučki Orlovi, na programu je u 17 sati, dok Čelik protiv banjalučkog Mladog Krajišnika igra u 19,30 sati. Finale je na progarmu u nedjelju, 10. aprila u 18 sati.

Redakcija