Home » Košarkašice Čelika sutra kreću u odbrani naslova Kupa BiH

Košarkašice Čelika sutra kreću u odbrani naslova Kupa BiH

Košarkašice zeničkog Čelika, što zbog nepotrebno tvrdog stava svog klupskog vodstva da ne učestvuju u regularnom dijelu Prvenstva BiH, ali više zbog već poznate neorganiziranosti, nezainteresiranostii i nepoštivanja vlastitih pravilnika te još više zbog revanšizma prema vodećim ljudima zeničkog kluba od strane Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, nemaju priliku da ove sezone brane u protekle dvije sezone osvojeni trofej bh. prvaka.

Ali su zato u prilici da se ovog vikenda, pred svojim navijačima u Areni, okite trećim uzastopnim trofejom Kupa BiH, kojem su domaćini. A to je još jedan paradoks, da od strane Saveza, koji je vlastitog prvaka i najbolju ekipu nepotrebno suspendirao, dodjeljuju joj organizaciju najmasovnijeg takmičenja u državi. Ali, kada je KSBiH u pitanju, sva su čuda moguća.

Kecman: Ostao im samo Kup BiH
Kecman: Ostao im samo Kup BiH

-Nažalost, nećemo biti sudionici Prvenstva BiH i sve smo karte bacili na Kup BiH- kazao je na današnjoj press-konferenciji trener Čelika Slobodan Kecman, koji dodaje su, iako proteklih skoro dva mjeseca nisu igrali zvanične uatkmice, spremni za završni turnir te da žele zadržati trofej u svojim vitrinama.

-Zaželjele smo se utakmica. Svjesne smo svoje pozicije ekipe koja dominira, koja je najbolja, ali taj kvalitet moramo potvrditi i na terenu- kazala je kapitenica Aida Kalušić. Zbog nedosljednosti bh. saveza, najbolja zenička košarkašica i bh. reprezentativka, Trebinjka Tamara Kapor, koja je već za ovu sezonu, ali s prvakom Crne Gore Budućnosti iz Podgorice, osvojila svoj drugi trofej prvaka Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), morat će još neko vrijeme sačekati na trofej prvaka BiH.

Zahvala svom klubu za drugu titulu MŽRKL-a
Zahvala svom klubu za drugu titulu MŽRKL-a

– Prije svega, želim se zahvaliti svom klubu, Čeliku, što su mi dozvolili da na završnom turniru MŽRKL-a igram za Budućnost i osvojim naslov prvaka regionalne lige. Bez njih to ne bi bilo moguće. Dat ću sve od sebe da trofej Kupa BiH ostane u zenici, jer još nemam osvojen ovaj trofej- kaže ova lijepa Trebinjka.

Prvi polufinalni meč, u kojem sutra, 09. aprila, igraju sarajevski Play-off i banjalučki Orlovi, na programu je u 17 sati, dok Čelik protiv banjalučkog Mladog Krajišnika igra u 19,30 sati. Finale je na progarmu u nedjelju, 10. aprila u 18 sati.

Redakcija