Home » KSBiH: Mahmutović za svog nasljednika lobira izbor Stojanovića!?

KSBiH: Mahmutović za svog nasljednika lobira izbor Stojanovića!?

Kako saznaje naš portal, tokom završnog turnira Kupa BiH za žene, koji je proteklog vikenda održan u Zenici, bivši generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović održao je i neke sastanake sa košarkaškim radnicima iz Tuzle i Zenice.

Mahmutović je, navodno, tražio i dobio podršku za kandidaturu Igora Stojanovića, direktora svih košarkaških selekcija, za poziciju generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH, sa koje je upravo on, ali pod pritiskom, odstupio.

Stojanović: Hoće li se kandidovati?
Stojanović: Hoće li se kandidovati?

Mahmutović bi, kako nam kaže naš izvor, preko svoje produžene ruke Stojanovića, na ovaj način zadržao i kontrolu nad radom Saveza. Navodno bi pri tome bila smjenjena i dvojica od trojice bošnjačkih članova Upravnog odbora KS BiH- predstavnik Regionalnog saveza Zenica Mevludin Delibašić iz Kaknja te prof. Mirsad Đonlagić, predstavnik Regionalnog saveza Tuzla.

Podsjetimo, Mahmutović je podnio ostavku, koju je novi UOKSBiH prihvatio, međutim, kako smo pisali, nakon što za njegove usluge nisu bili zainteresirani u KK Spars te u Nogometnog klubu Željezničar, s kojim je želio reaktivirati košarkašku sekciju ovog sportskog društva, ni pokušaj da se uhljebi u KK Bosna Royal ne teče po planu. Navodno ga ni u tom klubu ne žele.

 

Redakcija