Home » KSBiH: Mulomerović očekivano podnio ostavku!

KSBiH: Mulomerović očekivano podnio ostavku!

Po povratku iz Stockholma, gdje je bh. reprezentacija u kvalifikacijama za Eurobasket pobijedila Švedsku (78:76), Damir Mulaomerović podnio je ostavku na dužnost selektora A reprezentacije.

U izjavi za medije naveo je da je u skladu s ranijim najavama, ostavku podnio zbog toga što se bh. tim nije plasirao na smotru najboljih košarkaških reprezentacija starog kontinenta.

– Imenovanje za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i ukazano povjerenje rukovodstva KSBiH, meni je predstavljalo veliku čast i obavezu. S osjećajem ponosa zahvaljujem se reprezentativcima s kojima sam proteklih mjeseci radio, te im želim mnogo sportskog i ličnog uspjeha. Povrijeđenima Nedimu Buzi i Nemanji Gordiću želim brz i uspješan oporavak. Zahvaljujem se i Košarkaškom savazu BiH, koji je obezbijedio maksimalne uslove za pripreme i odigravanje utakmica, ali i našim iskrenim navijačima – reako je Mulaomerović.

Istakao je da reprezentacija Bosne i Hercegovine ne treba da brine za svoju budućnost, jer su “stasale i stasavaju generacije koje će, nadam se, s ponosom i posebnim entuzijazmom nositi reprezentativni dres”.

Fokus.ba