Home » Kusturica zakasnio: Nazif Mujić “Srebrenog medvjeda“ prodao zlataru iz Srebrenika

Kusturica zakasnio: Nazif Mujić “Srebrenog medvjeda“ prodao zlataru iz Srebrenika

Kako je i najavio, Nazif Mujić je prodao danas “Srebrenog medvjeda” nagradu koju je dobio na prestižnom Berlinaleu za glavnu ulogu u filmu “Epizoda u životu berača željeza” reditelja Danisa Tanovića.

Slavni kipić za 4.000 eura otišao je u ruke jednom zlataru u Srebreniku, čije ime Mujić nije želio otkrivati. Zanimljivo je da je reditelj Emir Kusturica bio spreman dati čak 5.000 eura za “Srebrenog medvjeda” ali…

– Po dogovoru sam čekao Kusturicine ljude do tri sata. Nisu došli, i ja sam prodao Medu. Javili su mi se prije pola sata, ali kasno- kazao je Mujić za Faktor i zahvalio se kupcu.

Na naše pitanje hoće li novac koji je dobio sada riješiti njegove probleme, odgovorio je da mu je cilj ipak da napusti Bosnu i Hercegovinu.

– Samo da mi je izaći iz ove države. Ja imam porodicu. Vjerujte mi, samo da odem odavde, to mi je cilj, pa barem u Hrvatsku. I nikad više se ne bih vratio- kaže Mujić.

Otkriva nam da je ipak njegov krajnji cilj Njemačka, gdje je već jednom sa porodicom pokušao dobiti azil. Tada je bilo bezuspješno, ali, vjeruje da će ovaj put biti drugačije, jer ga je na Festival 67. Berlinale pozvao direktor Dieter Kosslick.

– Pozvao me je da dođem i vjerujte mi da ću sve govoriti protiv Bosne i Danisa. Nisu mi nijedne marke dali- poručio je Mujić.

Faktor.ba