Home » Legendarni Felix Magath nahvalio boksera Alema Begića

Legendarni Felix Magath nahvalio boksera Alema Begića

Dvadesetdevetogodišnji uspješni bokser Alem Begić, koji se bori pod zastavom Njemačke, priprema se za novi meč koji će imati 7. maja u Munchenu, a potom će u Zurichu 25. juna braniti titulu prvaka UBF-a.

 – Trenutno se pripremam u Austriji, koja je na neki način postala moja stalna baza. Imam odlične uslove i mislim da se to moglo vidjeti na rezultatima u mojim prethodnim borbama – kaže Begić. Prije odlaska u Austriju u Munchenu imao je priliku da upozna i druži se sa legendarnim nogometnim trenerom Felixom Magathom.

 – Razgovarali smo o sportu, a najviše o boksu jer mu je to uz nogomet najdraži sport. Nije mala stvar kada te pohvali jedna takva sportska veličina. Naravno, razgovarali smo i o našem Edinu Džeki, kojeg i pored posljednjih lošijih partija smatra ključnim igračem Rome, a rekao je i da će rimski klub napraviti veliku grešku ako ga puste. Felix je istakao da je u Wolfsburgu sa kojim je napravio senzaciju osvojivši šampionski pehar upravo Džeko bio najspremniji igrač. Na svakom treningu je davao svoj maksimum i priznao mi je da je bio i ostao njegov omiljeni nogometaš – kaže uspješni bh. bokser.

 Podsjetimo, Alem je krajem 2015. godine pobjedom protiv gruzijskog borca Georgea Aduashvilija postao prvak Evrope u poluteškoj kategoriji. Begića nazivaju i nasljednikom Adnana Ćatića. Bh. bokser s njemačkim pasošem pobjedom je okončao i meč u Oberhausenu 20. februara ove godine protiv Kamerunca Lea Tchoule čime je nastavio nevjerovatan pobjednički niz. Begić ima skor od 12 pobjeda iz isto toliko borbi.

Redakcija