Home » Linde AG Minhen – najveći svjetski proizvođač tehničkih plinova uspješno posluje u BiH

Linde AG Minhen – najveći svjetski proizvođač tehničkih plinova uspješno posluje u BiH

Najveći svjetski proizvođač tehničkih plinova, Linde AG Minhen, prisutan je u BiH sa svojom firmom za proizvodnju i promet tehničkih plinova u BiH, sa sjedištem u Zenici i poslovnom jedinicom u Moštru.

Linde AG, sa svojih 50.000 uposlenih ostvario je 2015. godine 17,9 milijardi eura prometa. Moderna postrojenja za proizvodnju, redovne kontrole kvaliteta i gusta mreža isporučilaca daju svoj maksiumum u pogledu redovnosti i sigurnosti isporuke. Širok spektar rješenja zadovoljava potrebe svakog kupca – od jednokratne boce od jednog litra do rezervoara zapremine 75.000 litara – u mogućnosti smo ponuditi ekonomski prihvatljiva i potrebama kupca prilagođena rješenja.

Linde Gas BHdoo Zenica firma je sa 85% stranog vlasništva i preko 12 miliona KM upisanog kapitala. U svom sastavu Linde Gas BHdoo Zenica ima postrojenja za proizvodnju acetilena, punionicu tehničkih i medicinskih plinova (azot, kisik i CO2), punionicu propan-butana, postrojenje za proizvodnju suhog leda, baždarnicu boca za tehničke plinove i prodajno skladišni prostor za prodaju specijalnih plinova i prateće opreme (regulatori, manometri, crijeva, gorionici, med. oprema, labaratorijska oprema, oprema za propan-butan…).

Kako bismo zadovoljili potrebe naših kupaca i uvijek imali dovoljne količine ambalaže na raspolaganju, nakon svoga osnivanja uvezli smo preko 25.000 raznih tipova boca za tehničke plinove.

Da bismo na vrijeme realizovali sve dogovorene isporuke i bili dostupni našim kupcima na raspolaganju nam je vozni park kojeg čini 14 dostavnih vozila.

Sva transportna vozila uredno su održavana i sva posjeduju ADR dozvole za prevoz zapaljivih, zagušljivih, oksidirajućih, opasnih i ostalih vrsta plinova.

Nakon otvaranja proizvodnih pogona u Zenici otvorili smo poslovnu jedinicu u Moštru gdje ovoga ljeta počinjemo i sa kućnom dostavom plinova. Tako da od sada imate brzog  i pouzdanog liferanta u Vašoj blizini. Nastavljamo poslovnu politiku,  u čijem središtu uvijek stoji zadovoljan kupac, svjesni mogućnosti i potencijala koji nam stoje na raspolaganju za zajedničku saradnju. Osim ekspeditivnosti u isporuci, povoljnih cijena i što je najvažnije kvalitetnih proizvoda,  naš stručni tim Vam rado stoji na raspolaganju i za rješenje svih problema vezanih za eksploataciju i rad sa tehničkim plinovima.