Home » Lojo: Na Vlašiću ćemo pokušati podići formu na očekivani nivo

Lojo: Na Vlašiću ćemo pokušati podići formu na očekivani nivo

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je prvu fazu priprema za premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu u septembru u Australiji.

U Marseju su u protekla dva dana bh. košarkašice odigrale dvije pripremne utakmice, jednu zatvorenog i jednu otvorenog tipa u kojoj su pretrpjele ubjedljiv poraz od viceprvaka Evrope, selekcije Francuske.

Selektor Goran Lojo ističe da je poraz očekivan, s obzirom na disbalans na centarskim pozicijama i neigranje nekoliko ključnih bh. igračica u tom susretu.

– Bili smo deficitarni na centarskoj poziciji, osjeti se taj visinski debalans između naše ekipe i Francuske. Naravno, fali nam Jonquel Jones koja je naš prvi centar, za razliku od prošle godine nema Marice Gajić, dok je Sara Heljić napustila pripreme zbog povrede i predstojeće operacije prednjih ligamenata. Također, nije igrala ni prvi playmaker Matea Tavić radi problema s leđima – izjavio je Lojo.

Uz probleme zbog igračkog kadra Lojo dodaje da ekipa još nije dovoljno fizički spremna.

– Krenuli smo obrnutim redoslijedom, prvo smo otišli na prijateljske utakmice u Italiji bukvalno bez ijednog odrađenog treninga, zatim smo odigrali još četiri prijateljske utakmice uključujući ove dvije protiv Francuske. Nadam se da ćemo u završnoj fazi priprema prije odlaska u Australiju, koje ćemo odraditi na Vlašiću u trajanju 14-15 dana, podići formu na očekivani nivo, a kada se priključi Jones to će biti totalno druga priča – zaključio je selektor bh. tima.