Home » Lyla Kahrimanović dobila bh. pasoš, te će nastupiti za BiH na prvenstvu Evrope

Lyla Kahrimanović dobila bh. pasoš, te će nastupiti za BiH na prvenstvu Evrope

Lyla Kahrimanović dobila bh. pasoš – Žensku kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u košarci od 18. do 27. avgusta očekuje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije koje će biti održano u Podgorici.

U izuzetno jakoj grupi, naše košarkašice snage će odmjeriti sa selekcijama Nizozemske, Sjeverne Makedonije, Republike Irske i Srbije.

Selektor Drago Karalić i njegov pomoćnik Slaviša Ožegoviću imali su mini pripreme na Vlašiću, a vjeruju da u Crnoj Gori mogu napraviti dobar rezultat.

Ono što je velika stvar za ovu selekciju što se reprezentaciji priključila i 15-godišnja Lyla Kahrimanović, koja je završila svu potrebnu dokumentaciju, dobila bh.pasoš, te će sigurno pojačati našu selekciju na vanjskim pozicijama i ovoj selekciji dati novu dimenziju u igri.

Lyla je kćerka bivšeg košarkaša Čelika, Bosne i Zrinjskog, Zeničanina Armenda Kahrimanovića, koji već 15-tak godina žive u Sjedinjenim Američkim Državama. Treba istaći da veliku zaslugu i posao oko prikupljanja mnoge dokumentacije imaju prijatelji od Laylinog oca (Kenan i Ivana), koji su unazad par mjeseci prikupljali sve potrebne papire kako bi mlada Kahrimanovićka dobila bh. pasoš.

  Objavljena imena kandidata za Zlatnu loptu, nakon 16 godina nema Messija

Za ovu mladu košarkašicu i njen vanserijski talenat se već pročulo u ovoj zemlji, a to zahvaljujući, Raziji Mujanović nije promaklo, te će ova košarkašica, koja je rođena Amerikanka, ali koja odlično komunicira i na našem jeziku biti osvježenje u kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te se nadamo da će im pomoći da ostvare što bolje rezultate.

Izvor: sportsport.ba