Home » Mahmutović tragičar Čelika, Krupa s penala do pobjede

Mahmutović tragičar Čelika, Krupa s penala do pobjede

Krupa i Čelik otvorili su 5. kolo Premijer lige BiH, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0. Prvo poluvrijeme donijelo je apsolutnu dominaciju Krupe. Od prve minute domaći fudbaleri su krenuli žestko prema golu Čelika, ali nedostajala im je prava završnica. Čelik je odlučio da pokuša nešto napraviti igrama na kontre. Jedna kontra je donijele i priliku za Kouadija, ali je Fejzić lagano odbranio njegov pokušaj.

U finišu prvog dijela nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju iz Zenice. Najbolju šansu je imao Nusmir Fajić, ali je njegov udarac Hasanhodžić izbacio s gol-linije. Na odmor se otišlo bez golova (0:0), a nastavak je donio dosta uzbuđenja.

Krupa je i u nastavku krenula ofanzivno. Imali su nekoliko pokušaja, ali realizacija je ovom timu veliki problem na početku nove sezone. Veliku šansu da dođe do vodstva Čelik propušta u 60. minuti. Vukotić je u kaznenom prostoru srušio Šišića, sudija je pokazao na bijelu tačku, ali udarac Aidina Mahmutovića pogađa stativu.

  SP Katar: Pulisic odveo Amerikance u osminu finala

Nakon velike šanse za goste, Krupa je ponovo krenula žestoko na gol Čelika. Redali su se pokušaji pred golom Markovića, a vrijedi izdvojiti pokušaj Barića u 68. minuti, te očajan pokušaj Fajića u 73. minuti iz dobre pozicije. Ipak, u 79. minuti domaći dolaze do vodstva.

Dosuđen je novi penal, ovog puta za domaće, a Zoran Milutinović je precizan za vodstvo od 1:0. Do kraja promjene rezultata nije bilo, te je Krupa došla do prve pobjede u novoj sezoni Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH, 5. kolo: Krupa – Čelik 1:0 (Milutinović 79'p)

Krupa: Fejzić, Makitan, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Milutinović, Vukotić, Aleksić, Milanović, Fajić, Marjanović.

Čelik: Marković, Udovičić, Hasanhodžić, Kouadio, Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Ćemalović, Mahmutović, Duraković.

Sportsport.ba