Home » Mahmutovića odbili Sparsi i FK Željezničar!?

Mahmutovića odbili Sparsi i FK Željezničar!?

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH u ostavci, Harun Mahmutović, nakon što je zbog svog karaktera i potrebe da se i preko svog fejzbuk profila obračunava sa svojim neistomišljenicima, postao balast bh. kući košarke te je shvatio da je ostavka jedini izlaz, ozbiljno se posvetio pronalasku nove sportske destinacije u kojoj bi realizirao svoje ideje.

Međutim, nema baš puno rasploženih klubova da čovjeka s takvom hipotekom i prihvate, pa je najrealnija opcija da će se skrasiti u posrnulom KK Bosna Royal. Naime, kako saznajemo, već je dobio dvije odbijenice.
Naš nam anonimni izvor otkriva da je Mahmutović svoje usluge prvobitno nudio ambicioznim Sparsima, kojima je ponudio da ih i fuzioniše upravo sa Bosnom, a kako je dobio odbijenicu, nudio se i Fudbalskom klubu Željezničar. Želji je, kaže naš izvor, nudio da oformi košarkašku sekciju kluba, koja je nekada, prije rata, i funkcionisala, a kojoj bi sada na čelu trebao biti upravo on.

Međutim, aktuelno vodstvo fudbalera Želje ne želi trošiti energiju na takav projekt, čija bi sudbina, i zbog načina na koji u javnom životu funkcioniše Mahmutović, bila jako neizvjesna. Na kraju se okrenuo Bosni Royal, čiji bi, navodno, trebao postati direktor.

Redakcija