Home » Malak Farma upriličila sajam ‘Dani plemenitog seljaka’ (VIDEO+FOTO)

Malak Farma upriličila sajam ‘Dani plemenitog seljaka’ (VIDEO+FOTO)

Saladin Pašalić, brend menadžer Malak Farme kod Kaknja, izjavio je novinarima da je aktuelni sajam “Dani plemenitog seljaka” ustvari artikulacija strateške vizije i potrebe Malak grupacije da radi na boljitku i promjeni u društvu.

– Želimo da napravimo određene promjene i iskorake koje će dovesti do promjena u društvu. Želimo pomoći ‘malim’ ljudima, ljudima sa sela, seljacima, da prikažu njihove proizvode, prodaju ih i što je najvažnije, da se međusobno uvežemo. Kroz taj proces uvezivanja, kreacije i artikulacije naše strategije, hoćemo da napravimo promjenu u društvu, da se vratimo zdravom principu razmišljanja, zdravom principu proizvodnje hrane i zdravom principu življenja uopšte – kazao je Pašalić.

Otuda i ovaj projekt Malak Farme kao samo jedan od projekata koji u strateškoj viziji ima cilj da postane regionalni sajam, koji će u narednim godinama dovesti što više izlagača i znalaca iz određenih oblasti da pomognu ljudima u procesima proizvodnje tradicionalne zdrave hrane kako bi ta, što kvalitetnija hrana, mogla biti ponuđena tržištu Bosne i Hercegovine, ali i šire, dodaje Pašalić.

– Jer trend je da su ljudi, zbog načina življenja i generalnih civilizacijskih tokova, zasićeni plastikom i onim što ustvari već odavno prestaje biti ljudsko. Hoćemo da im vratimo taj dio ljudskosti, barem kroz ovaj mali dio kojeg se mi dotičemo, a to je, hrana. I otuda ovaj projekt ‘Dani plemenitog seljaka’ – Pašalićeve su riječi.

Na sajmu je svaki od izlagača dobio besplatan štand, imaju mogućnost za konsultacije o određenim oblastima o kojima organizatori imaju edukatore, s aspekta brendinga i razvoja samog poizvoda, te mogućnost povezivanja s drugim proizvođačima, a da oni kao poljoprivredna gazdinstva mogu živjeti časno od svog rada, kazao je također Pašalić.