Home » Malonogometni turnir Vogošća 2019: Unisu pobjednički pehar, Hotonj osvojio simpatije publike

Malonogometni turnir Vogošća 2019: Unisu pobjednički pehar, Hotonj osvojio simpatije publike

Fudbalski klub Unis osvajač je 21. Malonogometnog turnira “Vogošća 2019”, a koji se igrao u povodu dana reintegracije Općine Vogošća, a organizatori su bili JOB Vogošća i Općina Vogošća.

Oni su u finalu rezultatom 2-0 savladali najprijatnije iznenađenje turnira ekipu Hotonja. Dvostruki strijelac u finalnoj utakmici bio je Alen Smajić.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Adnan Ahmetspahić iz Hotonja, za najboljeg strijelca Alen Smajić i za najboljeg igrača Edis Mršo iz ekipe FK Unis.

Treće mjesto na ovogodišnjem turniru osvojila je ekipa Blagovac Caffe Bar No Exit koja je rezultatom 3:2 savladala Patriotsku ligu Vogošća.

Ekipa Hotonja odličnim igrama pobrala je simpatije publike na turniru u Vogošći, a nastupila je u sastavu Adnan Ahmetspahić, Mirza Smječanin, Admir Dovadžija, Ilhan Gicić, Irfan Katana, Almedin Kahriman, Emir Mujezin, Haris Merdžanović, Tarik Šahović i Senad Durgutović.

Sponzor ekipe je bio Samir Heralić, uspješni Bosanac koji živi i radi u Austrije i vlasnik je firme koja se bavi proizvodnjom boja i lakova “VivaColor”.

– Ovo je moj mali doprinos grupi mladića, koja voli mali nogomet. Nogomet i sport su moj cijeli život i plan je da ekipa u godinu učestvuje na još nekoliko turnira u BiH – kaže Heralić.