Home » Mandžukić: Tuča pred finale LP razlog prodaje Bonuccija i Alvesa

Mandžukić: Tuča pred finale LP razlog prodaje Bonuccija i Alvesa

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić otkrio je razlog zbog kojeg su čelnici Juventusa odlučili da ovog ljeta prodaju Leonarda Bonuccija i Danija Alvesa.

Fudbalski svijet je ostao šokiran kada je Bonucci iz Juventusa prešao u Milan za ‘samo’ 42 miliona eura, ali iza toga je ipak strajao jedan veliki razlog. Mandžukić je potvrdio glasine o tuči u svlačionici Juventusa na dan finala Lige prvaka, ali je rekao da nisu učestvovali Bonucci i Dybala, već Bonucci i Dani Alves. Također, incident se nije desio tokom poluvremena, već pred utakmicu.  “Želim intervenisati kako bih utišao priče o lošoj atmosferi u svlačionici Juventusa.

Bonucci i Dani Alves su bili ti koji su izazvali haos i sada je sve u redu nakon što su oni otišli”, započeo je Mandžukić. “Imali su tešku svađu na dan finala Lige prvaka, a to je bilo zbog toga jer su potpuno različite ličnosti. Leo i Dani su se svađali često, a na dan finala smo gledali samo jednu od njihovih svađa. Kada smo ušli u svlačionicu, ponašali smo se kao da je to normalna utakmica u kojoj trebamo osvojiti tri boda, barem se tako činilo. Čekali smo da Dani Alves obavi svoj uobičajni ritual puštanja muzike dok se presvlačimo. Ipak, ovog puta se nije zaustavio samo na puštanju muzike. Pojačao je radio do kraja i popeo se te je plesao. Izgledalo je kao da nam želi probiti bubnjiće, a ponašao se kao da sutra ne postoji. Pomislio sam da je glup, ali sam ga ignorisao. Ipak, Bonucci nije, jer mu je osvajanje Lige prvaka bila opsesija”, poručio je Mario.

Napadač Juventusa je opisao i sam incident: “Bonucci je prišao Daniju i rekao je da će mu polomiti noge za tri sekunde ukoliko ne ugasi muziku. Uslijedila je žestoka rasprava, a sve je eksplodiralo kada je Dani rekao da iako izgubi to finale opet će imati tri trofeja Lige prvaka, a Bonucci neće nijedan. Svi smo bili zaprepašteni takvom izjavom. Ja sam osvojio Ligu prvaka, ali nikada ne bih rekao tako nešto. U tom trenutku Leo je uhvatio za vrat Danija i kada je krenuo da ga udari Allegri ih je rastavio i donio odluku poput pravog lidera.

Rekao im je da ga ne zanima ko je počeo svđu, ali da će obojica nakon meča biti izbačeni iz ekipe. Bila je to jedna od najboljih odluka ikad donešenih”, rekao je Mandžukić. Dakle, sada je sasvim jasno zašto su oba fudbalera napustila klub ovog ljeta.

Sportsport.ba