Home » Manifestacija “Ususret ramazanu” u Sydneyu: Bosanci i Hercegovci u Australiji pomoći će organizaciju iftara u Srebrenici

Manifestacija “Ususret ramazanu” u Sydneyu: Bosanci i Hercegovci u Australiji pomoći će organizaciju iftara u Srebrenici

Širom svijeta muslimanski vjernici s radošću dočekuju sveti mjesec ramazan. U organizaciji omladine Islamske zajednice Sydney u ABHCA Leppington kulturnom centru Sydney upriličena je manifestacija “Ususret ramazanu”.

Prisutnima se prvi put u zvaničnoj funkciji muftije obratio Jasmin ef. Bekrić, a u programu učenja Kur'ana su učestvovali najmlađi članovi, folklorna grupa, te tri imama iz Melbournea. U organizaciji su učestvovale Iman Gacanović, Senida Krcić, Mensur Ćutahija, Nejra Sedlarević i još mnogi drugi.

Gosti manifestacije bili su i počasna konzulica BiH za regiju Novi Južni Vels Đemila Talić Gabriel i njen suprug Chris Gabriel, koji su uputili čestitke mladima na odličnoj organizaciji. Povodom manifestacije iz Melbournea je doputovao i Salih ef. Mujalo.

Sala u ABHCA Leppington kulturnom centru Sydney je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a ovom prilikom prikupljena su novčana sredstva, preko 5 hiljada dolara, koja će biti usmjerena za organizaciju 250 iftara u Srebrenici.