Home » Marko Bošnjak predstavio spot za pjesmu “Spokojan” sniman na prelijepom Ramskom jezeru

Marko Bošnjak predstavio spot za pjesmu “Spokojan” sniman na prelijepom Ramskom jezeru

Bosanskohercegovački pjevač Marko Bošnjak predstavio je spot za pjesmu “Spokojan”, sniman na prelijepom Ramskom jezeru.

Pjesma sadrži etno elemente u eskperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji saradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić.

“Pjesma me na prvu osvojila i cijenim Vlahin pristup u kojem ‘sluša’ moju životnu priču i pretače je u muziku. Tekst je ozbiljnije naravi i prožet je raznim metaforama te se veselim vidjeti na koji će način svaki pojedinac interpretirati značenje pjesme za sebe”, rekao je Marko.

Kao što je već spomenuto, spot je sniman u okolici Rame i Ramskog jezera, što je za Marka posebno značajno zato što je riječ o njegovom rodnom kraju.

“Oduvijek sam imao želju snimiti spot na Ramskom jezeru te kroz muziku i umjetnički izričaj sa sobom trajno povezati i promovisati svoj rodni kraj. Smatram da ima ogroman potencijal, pogotovo za prekrasne filmske kadrove koji će dodatno podići pjesmu i dati joj novu dimenziju. Snimljenim kadrovima sam i više nego zadovoljan te sam iznimno ponosan na cijeli tim koji je odradio vrhunski posao”, dodao je.

Spot je režirala Vedrana Vukojević, a za inspiraciju joj je poslužio roman “Orkanski visovi” Emily Bronte.

“Neposredno prije nego što sam dobila poziv od Vlahe za Markov spot sam završila s čitanjem ‘Orkanskih visova’ spisateljice Emili Bronte. Sad s velikom distancom vidim da su Marko i Anja na početku spota bili moja interpretacija djetinjstva Heathcliffa i Catharine, njihovog bijega u prirodu i ljubavi. Spot za pjesmu ‘Spokojan’ je u svakom smislu poseban i za mene kao rediteljicu značajan”, kazala je.

Direktor fotografije je Dušan Grubin, kostimografkinja Ana Nikačević producentica Ana Badurina, montažer Stefan Rokvić, kolorist Nikola Marinković, plesači Marija Kolar i Filip Likić ta manekenka Anja Polić.

“Moram spomenuti i građane Prozora i Markovu porodicu, koji su nas lijepo ugostili i puno nam pomogli prilikom obilaska i kasnije tijekom snimanja. Marko Bošnjak me inspirira i motiviše. Nadam se da ćemo još sarađivait u budućnosti”, zaključila je.