Home » Masters u Monte Carlu: Fenomenalni Džumhur eliminisao Berdycha i plasirao se u treće kolo

Masters u Monte Carlu: Fenomenalni Džumhur eliminisao Berdycha i plasirao se u treće kolo

Na otvaranju prvog seta servirao je Berdych, Džumhur je pružio otpor, ali je Čeh poveo s 1:0. Bh. teniser je potom bio siguran pri svom servisu te je izjednačio na 1:1 izgubivši samo jedan poen. U trećem gemu je Damir prijetio protivniku, no, Čeh je osvojio svoj servis za 2:1 u prvom setu.

Berdych je u četvrtom gemu napravio nekoliko sretnih i spretnih poena, imao je break loptu, ali do breaka nije stigao, jer se Damir odlično vratio i izjednačio na 2:2. Za vodstvo 3:2 češki teniser je odservirao bez izgubljenog poena, ali je i Džumi dobro servirao i ponovo izjednačio rezultat.

Break loptu je Džumhur imao u sedmom gemu koju je iskoristio, oduzeo servis Berdychu i poveo sa 4:3 u prvom setu. Potom je uz manje probleme uspio osvojiti svoj servis i povećati svoju prednost na 5:3. U devetom gemu je imao dvije set lopte, ali ih nije iskoristio, pa je Berdych ostao u prvom setu.

Velika borba se vodila u desetom gemu, Damir je zaostajao i vraćao se, a na kraju je uspio osvojiti svoj servis i dobiti prvi set sa 6:4 u gemovima nakon 47 minuta igre.

Klix