Home » Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Sjećanje na Suadu Dilberović” sutra u Zetri

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Sjećanje na Suadu Dilberović” sutra u Zetri

Osamnaesti Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Sjećanje na Suadu Dilberović”, bit će održan sutra, 10. oktobra u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch.

Takmičenje A i B programa će se održati od 12 do 19 sati.

Pored sjećanja na Suadu Dilberović, prvu žrtvu opsade Grada Sarajeva i volonterku na 14. Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici 1989. godine, turnir je nastavak napora kluba “Bosna Gym” da svojim angažmanom doprinese popularizaciji i afirmaciji ženskog sporta u Bosni i Hercegovini, čak i u ovako teškim vremenima izazvanim epidemiološkom situacijom.

Klub ritmičke gimnastike “Bosna Gym” Sarajevo je najuspješniji i najtrofejniji klub ritmičke gimnastike u Bosni i Hercegovini. Aktivnosti kluba usmjerene su na doprinos zdravom odrastanju djece da bi bili osposobljeni za buduće ekonomske i društvene uloge te izgradnju zdrave i uspješne zajednice.

Održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja, uticaj na oblikovanje moralnih vrijednosti, socijalnih vještina i radne discipline gimnastičarki, njihova je misija već dugi niz godina.

Zbog trenutne epidemiološke situacije na 18. Međunarodnom turniru “Sjećanje na Suadu Dilberović” prisustvovat će samo klubovi iz Bosne i Hercegovine i učestvovat će preko 200 takmičarki. Ovo će biti prilika da djevojčice različitih uzrasta demonstriraju rezultate dugotrajnih treninga, zalaganja i velike predanosti koje zahtijeva ovaj sport.

Za članicu juniorske reprezentacije Esmu Mujačić i njenog trenera Amilu Hadžić, koja u novembru ove godine učestvuju na Evropskom prvenstvu u Kijevu, učešće na ovom turniru bit će idealna prilika da zajedno sa ostalim članicama reprezentacije provjeri takmičarsku formu.

Zbog nemogućnosti prisustva publike, klub je omogućio live stream preko YouTube kanala. Link će biti objavljen na Facebook stranici i na Instagram profilu @bosnagym

– U ime svih sportista i sportiskinja koje će učestvovati na ovom turniru, pozivamo sve uvažene kolege novinare da nam se pridruže i podrže nas, te vas ljubazno molimo da poštujete sve propisane epidemiološke mjere- poručili su iz kluba.