Home » Mega Leks nema infrastrukturu, Zvezda ponovo u Evroligi!

Mega Leks nema infrastrukturu, Zvezda ponovo u Evroligi!

Tvorac Mega Leksa, poznati srbijanski košarkaški menadžer Miško Ražnatović, izjavio u emisiji “Oko” RTS-a da taj klub neće igrati Evroligu naredne sezone iako izbori plasman kao šampion ABA lige.

Pred finalni duel ABA lige između Crvene zvezde i Mega Leksa, prvi čovek kluba Miško Ražnatović je izjavio, gostujući na RTS-u, da Mega neće igrati Evroligu, iako se izbori plasman pobedom nad Zvezdom u finalu plej-ofa.

U objašnjenju on je rekao da je razlog prost – klub jednostavno nije dorastao tom nivou takmičenja, takođe klub ne zadovoljava uslove koju izuzetno precizni.

-Ako Mega bude šampion ABA lige sigurno neće igrati Evroligu. To je jasno jer ne zadovoljava uslove koji su veoma precizni i komplikovani. Najverovatnije ni Evrokup nećemo igrati, ali još nismo doneli odluku. Držaćemo se našeg koncepta razvoja mladih igrača, a to se ne poklapa sa dva meča nedeljno. Pored toga, interes srpske košarke je da igra Partizan u Evropi- rekao je Ražnatović.

Na pitanje da li će naši igrači koji nastupaju u NBA ligi igrati na kbalifikacionom turniru za odlazak u Rio prvi čovek Mege je rekao da i igrači i klubovi imaju volju. Što se tiče nastupa Nikole Jokića tu nema nikakvih problema, dok sa Marjanovićem postoji problem vezan za datum potpisivanja novog ugovora.

Direktor crno-belih Mlađan Šilobad potvrdio je da je Đordi Bertomeu obećao Partizanu takmičenje u Evrokupu, ukoliko Mega otkaže.

-Dugo smo razmišljali da li da se odlučimo za FIBA, ali kada smo videli da možemo da igramo u Evrokupu. Izabrali smo da igramo evropsko takmičenje- naveo je Šilobad.

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović izjavio je da su crveno-beli sa Evroligom pregovarali oko 10-godišnjeg ugovora.

-Zvezda razmišlja isključivo o Evroligi, razgovaralo se o trogodišnjem ugovoru, ali smo od Bertomeua tražili i 10-godišnji. SSta smo dogovorili saopštićemo kada bude vreme za to- zaključio je Čović.

RTS