Home » Mesud Pezer izabran za najboljeg atletičara Balkana

Mesud Pezer izabran za najboljeg atletičara Balkana

Završena je atletska sezona kada su u pitanju nastupi na otvorenom, a narednih mjeseci slijede takmičenja u dvorani. Ova sezona za atletičare iz BiH može se kazati da je uspješna, iako na Svjetskom prvenstvu niko od trojice Tuka, Alić i Pezer nije izborio nastup u finalu.

Ipak, najvrjednije rezultate u 2017. godine ostvario je 23-godišnji Zeničanin i bacač kugle Mesud Pezer. On je prije svega ove godine oborio 33-godine star rekord Zlatana Saračevića u ovoj disciplini. Pezer je na prvenstvu Republike Srpske održanom na Sokocu, bacio kuglu 21,43 cm, te tako srušio prijašnji rekord Saračevića koji je iznosio 21,11 cm.

  Lana Pudar otputovala na Svjetsko prvenstvo u Melbournu

Osim novog rekorda BiH, Pezer je pobijedio na zimskom bacačkom kupu Las Palmas u Španiji s hicem 20,69 cm. Također, bio je sedmi na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, prvak Balkana na otvorenom, te drugi u dvorani na Balkanu.

Jučer je u Staroj Zagori u Bugarskoj održana gala večer na kojoj su proglašeni najbolji atletičari u 2017. godini. Od strane Balkanske atletske federacije, Mesud Pezer je primio stakleni pehar namijenjen za najboljeg atletičara Balkana u ovoj godini.

Sigurno da je i ovo priznanje nagrada za sjajne rezultate ovog Zeničanina, od kojeg se očekuje da narednih godina osvaja medalje na najvećim takmičenjima.

Sportsport.ba