Home » Midhat Terzić sporazumno napustio Sarajevo osiguranje

Midhat Terzić sporazumno napustio Sarajevo osiguranje

Midhat Terzić, direktor Sarajevo osiguranja, podnio je zahtjev za sporazumno razrješenje sa funkcije predsjednika uprave i direktora najvećeg domaćeg osiguravajućeg društva u Bosni i Hercegovini.

Terzić je ovaj zahtjev podnio iz ličnih razloga na sjednici Nadzornog odbora Sarajevo osiguranja koja je održana u srijedu.

Prihvatajući zahtjev Nadzorni odbor je istovremeno odao priznanje Terziću za dosadašnje uspješno upravljanje i vođenje kompanije koja je dugogodišnji lider na tržištu osiguranja u BiH.

Na istoj sjednici Nadzorni odbor Sarajevo osiguranja je razriješio i ostale članove uprave Sarajevo osiguranja koji su mandatom bili vezani za direktora Terzića. Za v. d. direktora imenovan je Arif Kulić, aktuelni direktor firme Osing osiguranje inženjering d. o. o. koja je u vlasništvu Sarajevo osiguranja, saopćeno je iz ove kompanije.

Sarajevo osiguranje ima 14 podružnica i 70 ispostava sa 486 uposlenih radnika, većinski je privatna kompanija, iako Vlada FBiH posjeduju 45 posto vlasništva. Jedina je osiguravajuća kuća među 50 najboljih u regiji jugoistočne Evrope.

Oslobodjenje.ba