Home » Mulaomerović: Teletović nas je napustio, neće ići u Švedsku!

Mulaomerović: Teletović nas je napustio, neće ići u Švedsku!

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović i potpredsjednik KS BiH Sejo Bukva obratili su se danas novinarima povodom dešavanja na sinoćnjoj utakmici protiv Rusije kada je Mirza Teletović nasrnuo na Džanana Musu.

– Mirza je sinoć samoinicijativno napustio reprezentaciju i rekao da neće ići u Švedsku. Kapiten jedne reprezentacije nema pravo da se onako ponaša, a kamoli da samoinicijativno napušta reprezentaciju. Danas je održao konferenciju za medije bez moje dozvole. I to je nedopustivo. Mi ovdje predstavljamo državu, a naš kapiten se ne pridržava osnovnih pravila ponašanja koje je neshvatljivo. Da budemo jasni. Mirza sutra sa nama ne putuje – jasan je bio Mulaomerović.

 – Tokom čitavog perioda Mirza se ponašao bahato. Nekorektno. Pričao je o redu, radu i disciplini, a ničega se nije pridržavao. Što se Muse tiče, on je projekat bh. košarke. Daj Bože kod mene da u Ciboni igra. Na parketu bi bio 40 minuta. To je čovjek koji će proslavit bh. košarku – rekao je Mulaomerović.
– Mirza je odbio da igra u Rusiji. Mi imamo ljekarski tim, ali je on doveo svog doktora da nam pokaže kako ne može ići u Rusiju. Kasnio je na ručkove. Totalno je nespreman, a bezveze priča o taktici. Žrtvovali smo se zbog njega. Dovodili u formu jer smo očekivali da će nas odvesti na Evropsko prvenstvo – rekao je selektor bh. reprezentacije.
Mulaomerović je dao i odgovor zašto nema Renfroa, Đedovića i ostalih rekavši da je razlog što niko ne može na njega uticati, nijedan menadžer, te da su ovo najbolji igrači koje imamo i da stoji iza njih. – Imali smo sve najbolje moguće uvjete. Ja se ljudima u Savezu zahvaljujem na svemu što su mi obezbijedili. Niko ne smije biti iznad reprezentacije, pa makar to bio i Mirza Teletović čije igračke kvalitete neosporno cijenim – zaključio je Mulaomerović.

Avaz.ba