Home » MUP Srbije stavljen u stanje povećane borbene gotovosti

MUP Srbije stavljen u stanje povećane borbene gotovosti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić izjavio je da su svi kapaciteti MUP-a Srbije stavljeni u stanje povećane borbene gotovosti i da su pripadnici Žandarmerije spremni da u najkraćem roku ispune svaki zadatak koji pred njih stavi rukovodstvo Srbije.

Gašić je ovo istakao prilikom posjete Žandarmerije u Kraljevu, gdje se uvjerio u borbenu gotovost i spremnost pripadnika ove jedinice.

Prilikom posjete bazi, ministar je u razgovoru sa pripadnicima ovog odreda istakao njihovu posvećenost i predanost zaštiti Srbije i svih njenih građana, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ranije je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio policiju i vojsku Srbije kazavši da je uočio najveću spremnost, još od postojanja JNA, da se bore za otadžbinu. On je kazao i kako je Vijeću za nacionalnu sigurnost dao određene naredbe ne precizirajući o čemu je riječ, no u govoru je zatim pomenuo upravo mogućnost povećane borbene gotovosti.

Inače situacija na relaciji Beograd – Priština je poprilično uzavrela u prethodnim danima zbog nestabilne situacije na sjeveru Kosova gdje su Srbi napravili i barikade kao znak protesta.

Izvor: Klix