Home » MUP ZDK završio reviziju zadržavanja Fuada Kasumovića, otvorena unutrašnja istraga

MUP ZDK završio reviziju zadržavanja Fuada Kasumovića, otvorena unutrašnja istraga

Na prvoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica, koja je održana ove godine, gradonačelnik Fuad Kasumović je za govornicom izjavio da je od NN osobe, dok je bio u pritvoru zbog predmeta Zenicatrans, dobio ‘ponudu’ da se ‘povuče sa pozicije Gradonačelnika Zenice i da bira posao u Sarajevu’.

Nakon ove sjednice, klub vijećnika SDA Zenica je podnio Kantonalnom tužilaštvu ZDK krivičnu prijavu protiv N.N. osobe za koju je gradonačelnik Fuad Kasumović tvrdio da mu je u pritvorskoj jedinici navodno predložila da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika Zenice.

Kako Radio Zenit saznaje, službenici Jedinice za profesionalne standarde su izvršili reviziju postupka zadržavanja Fuada Kasumovića u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

– Nakon izvršene revizije otvorena je unutrašnja istraga sa ciljem provjere svih navoda, koja se još uvijek sprovodi paralelno sa radnjama koje se poduzimaju u okviru istrage koju po ovom predmetu provodi Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona – izjavili su nadležni iz MUP-a ZDK za Radio Zenit.

Kako nezvanično saznajemo, otkriveno je ko je NN osoba koja je prišla pritvorskoj jedinici u kojoj je boravio Kasumović.

Postupak provjere navoda Kasumovića se privodi kraju i rezultati ove istrage bi uskoro trebali biti poznati.

Izvor: zenit.ba