Home » Muškarac se raznio bombom u Tuzli, sa suprugom nije bio u dobrim odnosima

Muškarac se raznio bombom u Tuzli, sa suprugom nije bio u dobrim odnosima

Stravičan slučaj jutros je zadesio mještane tuzlanskog naselja Moluhe, kada je muškarac aktivirao eksplozivnu napravu u namjeri da usmrti sebe i suprugu, sa kojom nije bio u dobrim odnosima.

Naime, jutros nešto prije osam sati iz porodične kuće u tuzlanskom naselju Moluhe odjeknula je eksplozija, kada je 55-godišnji muškarac inicijala M.O. aktivirao eksplozivnu napravu, tačnije bombu.

Zbog sumnje da se u objektu nalaze veće količine eksplozivnih naprava policiji je bio otežan pristup objektu, a naknadno je utvrđeno da je tom prilikom M.O. smrtno stradao, dok je njegova supruga E.O. teško povrijeđena te je prevezena u bolnicu.

Smrt M.O. potvrdio je ljekar Doma zdravlja u Tuzli, koji je prišao tijelu nakon što su se za to stekli uslovi. U porodičnom objektu zvršen je i kontradiverzioni pregled, ali još uvijek nije poznato šta je sve pronađeno.

Stravičnom događaju svjedočila je i kćerka koja je živjela skupa sa majkom na drugom spratu kuće. Kako je potvrđeno za Klix.ba ona nije povrijeđena.

Ispred kuće u kojoj se odvio stravičan čin nalazi se veći broj policijskih službenika, kao i mještani naselja, koji u muku sve posmatraju.

Od mještanina saznajemo da su M.O. i E.O. zakonski bili u braku. Međutim, duži niz godina su živjeli na različitim spratovima kuće.

Upravo razmirice između njih navode se kao potencijalni motiv aktiviranja eksplozivne naprave.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli ranije je potvrđeno da je pacijentica inicijala E.O. hospitalizirana u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, sa višestrukim povredama ekstremiteta.

Izvor: klix.ba