Home » Muškarac iz Banovića pucao na automobil u kojem su se nalazila i djeca, policija ga uhapsila

Muškarac iz Banovića pucao na automobil u kojem su se nalazila i djeca, policija ga uhapsila

Muškarac incijala A. A. uhapšen je sinoć na području Banovića nakon pucnjave koju je počinio u tom mjestu. Kako nezvanično saznajemo, on je pucao na automobil u kojem se nalazio bračni par s djecom.

Naime, Policijska stanica Banovići sinoć oko 20:15 sati je dobila prijavu po kojoj je došlo do upotrebe vatrenog oružja na području općine Banovići. Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Uprave policije MUP-a TK, po prijavi su intervenisali policijski službenici iz Banovića koji su poduzeli potrebne mjere i radnje.

“A. A. rođen 1990. godine iz Banovića je uhapšen i on će nakon kompletiranja predmeta danas uz izvještaj biti predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH”, kazali su za Klix.ba iz Uprave policije MUP-a TK.

Kako Klix.ba nezvanično saznajemo, A. A. je osumnjičen da je iz vatrenog oružja pucao na automobil u kojem se nalazio bračni par skupa s djecom. Motivi napada za sada nisu poznati.

Izvor: Klix