Home » Muškarac silovao psa u Zenici

Muškarac silovao psa u Zenici

U Zenici, tačnije mjestu Banina rijeka u napuštenoj kućici uz Ensar džamiju, nepoznati počinilac silovao je psa.

Svjedokinja ovog monstruoznog čina, čiji je identitet poznat policiji, je posumnjala da se nešto dešava kada je vidjela počinitelja da unosi još jednog psa u kućicu.

Otišla je lično da provjeri šta se dešava, misleći da ih možda tuče ili veže te ga je zatekla u činu silovanja njoj poznatog psa iz susjedstva.

Nakon što mu je zaprijetila, počinilac je pobjegao.
Svjedokinja je odmah nazvala policiju, te nakon toga otišla lično i podnijela prijavu policiji, uz predočavanje opisa počinitelja.

  Izvršeni novi pretresi u slučaju "Bosnalijek", uhapšena jedna osoba

“Očekujemo od nadležnih da odmah provedu hitnu istragu, identifikuju počinitelja ovog monstruoznog čina. Zlostavljanja, mučenja, silovanja, ubijanja napuštenih životinja su krivično djelo.

Seksualno zlostavljanje životinja spada u formu devijantnog patološkog ponašanja i kao takvo mora biti okaratkterizirano opasnim po društvo, sredinu, ljude i životinje i sankcionirano”, istakli su iz udruženja Šapa Zenica.

Oni su dodali da će Bela, silovani pas odmah biti sklonjen sa ulice, da će joj biti pružena adekvatna veterinarska njega, ali da se problem tu ne završava.

Nezavisne novine