Home » Na Boračkom jezeru danas najbolji triatlonci iz regije

Na Boračkom jezeru danas najbolji triatlonci iz regije

Na Boračkom jezeru danas će se okupiti najbolji triatlonci iz regije koji će se u 15.00 sati takmičiti na glavnoj utrci na 19. Međunarodnom sprint triatlon Kupu “Kulin Ban Boračko jezero 2022”.

Sprint triatlon je sport koji ima tri discipline naizmjenično: plivanje 750 m, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

Organizator takmičenja je Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u suradnji s Triatlon i pentatlon savezom u Federaciji BiH i Općinom Konjic.

Prošle godine na sprint triatlon Kupu “Kulin Ban Boračko jezero 2021” Ognjen Stojanović iz Srbije bio je najbolji u muškoj konkurenciji, a Alena Detan Karlović iz Zagreba u ženskoj.

Kako ističu organizatori, cilj projekta je promocija i razvoj triatlon sporta u BiH, kao i promocija turističkih destinacija Hercegovačko-neretvanske županije i Općine Konjic s krajnjim ciljem da Boračko jezero postane regionalno središte triatlon sporta u ovom dijelu Europe.

– Naše devetnaesto izdanje okupit će najveći broj natjecatelja  iz BiH i iz regije, među kojima su i najbolji triatlonci, poput Dejana Patrčevića iz Hrvatske. Za sve  natjecatelje su pripremljeni pokloni i nagrade, uz startne pakete, a za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji i novčane nagrade, koje smo osigurali uz pomoć sponzora – ističu iz Organizacijskoga odbora 19. Međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2022”.

Napominju da će se po prvi put u sklopu sportske manifestacije održat  natjecanje u akvatlonu (naizmjenično plivanje i trčanje) kao prednatjecanjeglavnoj utrci, uz učešće preko 30 poletaraca (dječaka i djevojaka do 12 godina), a što za cilj ima promociju triatlon sporta i animiranje triatlona kod mlade populacije, stvarajući nove generacije triatlonaca u BiH.