Home » Na Ilidži održan „Grand Prix BiH“ u kick boxingu: Učestvovalo više od 500 takmičara, najuspješnija reprezentacija Makedonije

Na Ilidži održan „Grand Prix BiH“ u kick boxingu: Učestvovalo više od 500 takmičara, najuspješnija reprezentacija Makedonije

Jedinstveno sportsko takmičenje „Grand Prix BiH“u kick boxingu za kadete, juniore i seniore jučer je održano u Kulturno-sportskom centru Ilidža, uz veliki broj sportskih radnika i posjetilaca koji su pokazali veliki interes za ovaj događaj.

Grand Prix BiH3Na ovom turniru koji je organizirala kick boxing akademija „Ilidža“pod pokroviteljstvom Općine Ilidža i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo je učestvovao 71 klub iz sedam zemalja, BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije i drugih, te više od 500 takmičara.

– Najuspješnija ekipa bila je reprezentacija Makedonije, dok je na tatamiju najbolji bio KBS “Zino” Bihać. Zadovoljni smo kako je prošao cijeli događaj, te smo dobili potvrdu da se radi o jednom od najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira kada je kickboxing na prostoru BiH u pitanju. Već sada od strane učesnika nam stižu pohvale za cjelokupnu organizaciju turnira, kaže Nermin Bašović, trener kick boxing akademije „Ilidža“, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu za seniore u Parizu 2003. godine i sportista godine BiH.

  SP Katar: Argentina prejaka za Australiju

Direktno.ba