Home » Na listi najtraženijih bjegunaca koje traži Europol nalaze se i državljani Bosne i Hercegovine

Na listi najtraženijih bjegunaca koje traži Europol nalaze se i državljani Bosne i Hercegovine

Na listi najtraženijih bjegunaca koje traži Europol nalaze se i državljani Bosne i Hercegovine. Europol tako traga za Mladenom Samardžijom, a potjernicu je raspisala Slovenija.

Mladen Samardžija je rođen 1990. godine, a tereti se da je kao član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne skupine iz Crne Gore pod nazivom “Kavački klan”.

Preko SKY komunikacije koordinirao je rukovanje i isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove članove kriminalne skupine. Kaznenim radnjama sebi je protupravno pribavio veliku imovinsku korist. Samardžija je označen kao opasan.

Slovenija je raspisala potjernicu i za Radomirom Cvijanovićem, rođenim 1984. godine državljaninom Bosne i Hercegovine koji je optužen za zajedno sa ostalim pomagačima provalio u trezor banke SKB Banke doo, tačnije u 428 sefova.

Protupravno su otuđili 19.903.924,00 eura gotovine i više vrijednih predmeta u vrijednosti od najmanje 13.000.000,00 eura. Pokušali su provaliti i u 29 sefova, ali neuspješno.

Postoji i mogućnost da je Cvijanović operacijom promijenio izgled, a navodi se i da je naoružan i opasan, objavio je Klix.

Tags