Home » Na sajmu namještaja Imm u Kelnu sedam bh. kompanija

Na sajmu namještaja Imm u Kelnu sedam bh. kompanija

Nakon dvije godine pauze zbog otkazivanja sajma usljed pandemije, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) nastavila je aktivnosti podrške bh. kompanijama za izlaganje na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera Imm 2023 – Spring Edition u Kelnu na kome će se predstaviti sedam bh. kompanija.

Na štandu Bosne i Hercegovine na tom sajmu učestvovat će kompanije: AS Nostro d.o.o. Tešanj, Malak Janj d.o.o. Donji Vakuf, Ramex d.o.o. Kladanj, Roccaforte d.o.o. Vitez, Quantum d.o.o. Sarajevo, Senex d.o.o. Čelić, te Smarvet d.o.o. Ključ.

Za odabrane izlagače, projektni tim VTK BiH održao je nedavno pripremni sastanak za nastup na sajmu, na kojem je prezentirano idejno rješenje štanda Bosne i Hercegovine i usvojen raspored izlagača na štandu. Također, izlagači su upoznati sa ostalim aspektima nastupa kao što su troškovi za izlagače, priprema i transport eksponata, marketing paket, ostale usluge na sajmu, itd.

Posebno je prezentiran novi koncept PR aktivnosti Komore za promoviranje nastupa i izlagača bh. štanda na tom sajmu koji će biti održan od 4. do 7. juna ove godine

Također, za ovogodišnji nastup osigurana je i dodatna podrška putem projekta „EXPO-DIGIT – Podrška bh. kompanijama u internacionalizaciji i digitalizaciji“, koji zajednički finansiraju Evropska unija i njemačka vlada kroz EU4BusinessRecovery projekat, a koji provode GIZ, UNDP i ILO. Iz ove podrške omogućena je i promocija nastupa BiH u stručnom magazinu za namještaj i interijer na tržištima Njemačke i EU.