Home » Nadal predao meč u Miamiju, Džumhur ide u treće kolo!

Nadal predao meč u Miamiju, Džumhur ide u treće kolo!

Damir Džumhur (23) je u fantastičnom meču protiv velikog Rafaela Nadala (29) uspio napraviti iznenađenje i slaviti nakon što je španski teniser predao meč kod vodstva našeg tenisera u trećem setu. Rezultat u setovima bio je 1:1 (6:2, 4:6), dok je naš teniser vodio sa 3:0 u trećem setu.

Španski teniser je lako osvojio prvi gem nakon svog servisa, a onda je Džumhur uzvratio uspješnim servisom koji je trajao preko 10 minuta i u kojem je naš teniser spasio devet brejk lopti.

Potom su uslijedila tri gema Nadala uključujući i brejk prilikom servisa našeg tenisera. Bilo je 4:1.

Džumhur je svoj treći servis izveo beskprijekorno i nije dozvolio Nadalu nijedan poen u gemu. Time je prednost smanjena na 4:2, ali je onda Nadal povećao na 5:2.

Kod svog četvrtog servisa Džumhur je imao 40:30 i šansu za smanjenje vodstva koju nije uspio iskoristiti i Nadal je osvojio prvi set s rezultatom 6:2 nakon 44 minute igre.

U pauzi između setova, Džumhur je tražio pomoć od doktora zbog lošeg zdravstvenog stanja nakon čega je popio lijekove. Ipak, meč je nastavljen.

Nadal je bez većih problema poveo sa 1:0 nakon svog servisa u drugom setu. Potom je Džumhur imao uspješan servis i to uz uspješan “challange”. A onda je uslijedio period fantastične igre našeg tenisera. Najprije je Džumhur napravio brejk, a onda osvojio i svoj servis pri čemu Nadalu nije dozvolio niti jedan poen. Bilo je 3:1 za Džumhura.

Nadal nije dopustio da se serija nastavi i smanjio je na 3:2, ali nije uspio izjednačiti i Damir je još jednim odličnim servisom povećao na 4:2.

Sjajna igra Džumhura kao da je probudila bijes u Nadalu koji kod svog servisa nije dopustio nijedan poen našem teniseru i prednost je smanjena na 4:3, a onda Nadal nastavlja u istom ritmu i uzima brejk za 4:4.

Interesantno je da je Džumhur prilikom svog servisa dva puta tražio “challange” i oba puta je bio upravu, ali to nije pomoglo. Pored toga, Džumhur je sudiji ukazao na to da više pazi pošto se pokazalo da njegovo traženje “challengea” nije bilo uzaludno.

No, tu nije bio kraj traženju “challengea”. Nadal je imao servis, a Džumhur impozantnom igrom vraćao lopte slavnom teniseru, osvajao poene i napravio novi brejk kojem je prethodio još jedan uspješno traženi “challange”. Naš teniser je imao 5:4 i servis za izjednačenje u setovima. A servis je osvojen bez problema za veliko izjednačenje 1:1.

Vidjelo se da i Nadal ima zdravstvenih problema što je naš teniser iskoristio i poveo sa 2:0 za samo 13 minuta u trećem setu. Zatim je Nadal tražio pauzu i pružena mu je medicinska pomoć, te izmjeren krvni pritisak. Nakon toga, Nadal je odlučio nastaviti meč.

Džumhur je nastavio u istom ritmu i napravio novi brejk za ogromnih 3:0, ali mora se priznati da je španski teniser u tim trenucima izgledao shrvan. U pauzi mu je prišao doktor i savjetovao da preda meč ukoliko se osjeća loše, ali Nadal je odbio. Potom se vratio na teren, ali i nedugo nakon toga, predao meč.